УКРАЈИНА ПРЕТИ: Спремамо се за рат са Русијом

UKRAJINA PRETI: Spremamo se za rat sa Rusijom

6 jula 2020

Ratna mornarica Ukrajine priprema se za vojne operacije sa Rusijom i namerava da vrati Krim, izjavio je komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa za list „Dumska“.

„Biće mnogo gubitaka – i kada je reč o našim vojnicima i civilima“, rekao je Neižpapa.

On je istakao da Kijev očekuje napad ruske vojske na Hersonsku oblast s ciljem da puste vodu iz Dnjepra na Krim.

„Naše jedinice se pripremaju za takve akcije. Ne mogu otkriti sve planove“, rekao je Neižpapa i otkrio detalje da domet raketnog sistema „Neptun“ omogućava da se sa teritorije Ukrajine gađaju prilazi Sevastopolja.

Ukrajinski kontraadmiral je dodao da će signal sukoba biti pokušaj Rusije da obnovi Severni krimski kanal na poluostrvu.

Ranije je Ukrajina obezbeđivala do 85 odsto potreba Krima za svežom vodom preko Severnog krimskog kanala iz Dnjepra. Međutim, nakon ujedinjenja Krima i Rusije, Ukrajina je u potpunosti prekinula isporuku vode iz Dnjepra.

Ukrajinski političari odbijaju da uspostave isporuke vode na rusko poluostrvo, ali redovno objavljuju da Rusija ima „nameru da zauzme Severni krimski kanal“.

Krstarica „ubica nosača aviona“ ostaje nezavršena

On je takođe objasnio zašto je Kijev odustao od završetka izgradnje krstarice „Ukrajina“.

„Što se tiče krstarice ‘Ukrajina’, doneta je odluka da neće biti deo Ratne mornarice. To je okeanski brod starog sovjetskog projekta. Svi sistemi naoružanja kojima je bio opremljen su ruske proizvodnje. Sama krstarica je jedna velika meta i ništa više“, objasnio je kontraadmiral.

On je dodao da je krstarica bila zamišljena kao „ubica nosača aviona“, kao što je uništavanje udarnih grupa nosača aviona SAD.

„Mi nemamo takve zadatke tako da ga ne možemo koristiti u skladu sa namenom. Mi treba da uništavamo ruske brodove, a oni još nemaju takve nosače aviona. Zbog toga Ukrajini nisu potrebni ‘ubice nosača aviona’“, istakao je Neižpapa.

Izgradnja četvrte krstarice projekta 1164 „Atlant“ pod nazivom „Admiral flote Sovjetskog Saveza Lobov“ započeta je 1984. godine. Nakon šest godina brod je spušten na vodu, a bio je izgrađen 75 odsto. U vlasništvo Ukrajine prešao je 1993. godine, te je dobio naziv „Ukrajina“.Nakon tri godine izgradnja broda je obustavljena zbog nedostatka finansijskih sredstava. Krajem 2017. godine Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da im nije potrebna takva krstarica.

Važno je istaći da ukrajinska mornarica poslednjih godina ima ozbiljnih problema. Stari brodovi postepeno se povlače iz upotrebe, dok za nove nemaju sredstva. Međutim, Kijev aktivno kupuje strane brodove koji se više ne koriste. U septembru prošle godine Obalska straža SAD predala je Kijevu dva patrolna broda Drummond (WPB-1323) i Cushing (WPB-1321), koji su napravljeni 1988. godine.

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  Dok je Putko na vlasti, mozete da se igrate. Ali Putko pada, i posle sledi velika osveta Rusije. Kada vidite da je na celo Rusije dosao Rus koji nije iz kabineta izdajnika Jeljcina, znacete sta vas ceka: SMRT.

  • test01 says:

   Perso vec sam ti objasnio da je Putina na vlast doveo stari ogranak KGB i da on nema veze sa pijandurom a ti i dalje udaras po starome... Ne svidja se ni meni Putinov "meki" pristup ali "tiha voda breg roni" !

  • Miraš says:

   Lkše malo reč je o velikom dvorištu istočnih Slovena. Ukrajina je postala klijent država u zavisnosti od Zapada, ili satelitska država slično kao Hrvatska. Ukrajina je ostavljena da sama sazreva do daljnjeg, tako mora da bude. Ko god da bude na čelu Rusije, nadam se da neće upasti u zamku i povesti Rusiju u rat protiv Ukrajine. Veoma primetno da podsticanja rata Ukrajina-Rusija je u direktnom interesu Zapada sa glavnim ciljem da slabe Rusiju, a Ukrajina bi u svemu tome bila veliko zgarište - velika kolateralna šteta. Zapadu nimalo nije žao što bi u takvom sukobu žestoko stradala Ukrajina, svaki poginuli Ukrajinac to je za njih ušteda da ne ginu njihovi Britanci, Amerikanci i ostali.

  • Slobodanka says:

   Posle ekonomskih posledica pandemije privlačna moć srećne i berićetne EU slabi, i slabiće još više. To bi moglo da dovede do trežnjenja Ukrajinaca, ali provlem je što ukronacisti koji su medju njima i imaju deo vlasti oni ne razmišljaju logično. Dakle najviše što je moguće da će se desiti to su sukobi unutar Ukrajine, a spoljni sukob Ukrajina-Rusija sve je manje izvestan. Zašto reaguješ burno na izjavu jednog ukro-naciste? Zašto moraš baš sa banditom da se divaniš i raspravljaš? Tebi nešto fali.

 2. Kulak says:

  U Kijevu nestalo je masti,sve je kante polizao Ante.

 3. milorad2 says:

  Vrlo je verovatno da će veći možda i svetski sukob početi upravo od ukrajine.To je banana država koju vodi hunta sastavljena od inostranih "savetnika" i domaćih plaćenika, očigledno je da rade iskljuičivo za amerikance i amerikanci ih naoružavaju i pripremaju za napad na rusiju.Srećna okolnost je što je to"država" (ove navodnike sam stavio jer je u pitanju hunta koja je došla na vlast državnim udarom uz pomoć stranih sila i samim tim ni u jednom normalnom svetskom poretku ne bi imalia nikakav legitimite) koja ima gotovo nikavu unutrašnju snagu i veoma slabu bezbednosnu stabilnost.Ta tvorevina nije sposobna za prolongirani sukob i sve što može da uradi hunta u kijevu je da kao besan pas za račun amerike ugrize, sa nadom da će se to odmah pretvoriti u veći sukob.Oni će SIGURNO napasti rusiju na naredjenje USA planera ili kao uvod u veći sukob ili, ako u USA zaključe da od toga nema ništa i reše da prepuste ukrajinu rusiji(koja je i zakoniti i legitimni VLASNIK te pokrajine) i narede im kamikaza napad da se reše nezgodnih "saveznika".U svakom slučaju rat sa ukrajinskom mafijom i stranom huntom na čelu te države je NEMINOVAN i očigledno je da su rusi sasvršeno SVESNI toga pošto neprekidno ojačavaju južno krilo zapadnog fronta i crnomorsku moranricu.Početak sukoba se može očekivati tamo za najviše DVE godine mada može to i ranije da se desi u okviru tog roka.

 4. Aleks says:

  Kako je pametna ovaj admiral biče žrtava. Konjina sigurno neče svoje dete slat. A ovi na Krimu imaju pračke.

 5. M says:

  Ukrajina od početka ima krivi,neprijateljski pristup prema Rusiji,i to je do sada već skupo platila!Ako tako nastavi,platit će još skuplje!A mogli bi obratno!U Velikom Ratu koji vjerovatno predstoji,kad bi bili dobri s Rusijom,prošli bi neusporedivo bolje nego da su protiv Rusije!Mogli bi malo promisliti na tu temu!Pa zajedno s Rusima i saveznicima prebaciti prvu liniju fronte s sebe prema zapadu,za što bi imali zajedničke snage!A ovako kao Zapadni piun će prvo biti prva linija fronte,i to će preskupo platiti i bit će im svejedno na koju će stranu onda otići ta prva linija fronte,jer Ukrajine više neće biti,a ni Ukrajinaca,nažalost!Zato dok sad još ima vremena,nek razmisle!Jer,hebe se USA,a naročito nadnacionalnim glavonjama,i za Ukrajinu,i za Poljsku,i za Rusiju,i za mnoge druge narode i pojedince,dapače što ih(nas)više strada,to bolje za njih,to im i jest glavni cilj teme!Tim nadnacionalnim glavonjama u konačnici ne trebaju ni zapadni narodi(bijelci),evo su ih već sad prekrili imigrantima i po USA,i po Europi,i još će!Njima treba samo 500 miliona robova!I to sam puno rekao!Zato nek se Ukrajinci i mnogi(svi)drugi skockaju dok im(nam)je vrijeme,i snađu se da prežive izgleda teške dane koji svima dolaze!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *