УКРАЈИНА ПРВИ ПУТ ПРИЗНАЛА: „Практично смо банкротирали!“

UKRAJINA PRVI PUT PRIZNALA: „Praktično smo bankrotirali!“

2 jula 2024

Ukrajina je zbog komercijalnog duga u visini od 20 milijardi dolara faktički dozvolila bankrot, iako on za sada nije de jure proglašen, izjavila je poslanik Vrhovne Rade Nina Južanina.

„Imamo problem sa komercijalnim dugom koji iznosi najmanje 20 milijardi dolara. U suštini, faktički, već smo bankrotirali, ali još nije bankrot de jure“, rekla je Južanina.Poslanik je za TV „Novosti. Lajv“ istakla da u Radi najavljuju moguće povećanje poreza kako bi proverili reakciju ukrajinskih građana na ovakav korak.

Ova odluka se razmatra i u kabinetu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, iako vlasti zemlje za sada nisu odlučile da ovo pitanje javno iznesu, bojeći se negativne reakcije društva.

„U našem društvu prisutna je veoma velika gradacija ljudi: sa veoma visokim primanjima i na granici siromaštva. Trenutno je više od 50 odsto građana Ukrajine ispod granice siromaštva“, istakla je Južanina.

Prethodno, Ekonomist je objavio da ukrajinske vlasti mogu objaviti bankrot već u avgustu, ako se ne dogovore sa investitorima o restrukturiranju duga. Prema listu, bankrot će pokazati da privatni investitori ne veruju zapadnim saveznicima Kijeva, koji ih materijalno pomažu. Dugoročno, ovo će stvoriti probleme u obnovi zemlje, piše list.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Miki says:

  Pohapsite tajkune i elitu koja ja je na vlasti, prodajte njihovu imovinu i spasite državu. Neeee? Onda ništa.

 2. utovar-istovar says:

  Što se više neko približava Zapadu to je sve bliže bankrotu i divljačkim porezima.

 3. persida says:

  Vi bankrotirali, a Zeljo se obogatio, ko bi rekao.

 4. NikolaVeliki says:

  Zašto da pohapse elitu i tajkune ??? Pa oni ipak nisu glavni koji su odlučivali o ratu. Najbolje rešenje za ukrajince : nacistički čoporu treba da sledite svoje nacističke idole iz IV Rajha, a pred kraj II Sv. Rata. Tada je Hitler došao na genijalnu ideju da se droge masovno dele stanovništvu nemačke. Zato Zelenski, donesi pravu odluku dostojnu velikog državnika i tvog idola Adolfa - nakupuj narodu "belog magičnog praha" i podeli sve to besplatno. To je tebi i njima jedino i preostalo. Usreći ćeš tim novcem Black Rock i američku elitu, a zlatne reke i rajske reke sreće poteći će ukrajinom. A svi problemi će vam biti rešeni... čim vas Rusi dohvate i pregaze, kao i hitlerov nemački nacistički čopor 1945 godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *