УКРАЈИНА РИЗИКУЈЕ ПОРАЗЕ који ће поништити све што је постигла на „харковском фронту“

УКРАЈИНА РИЗИКУЈЕ ПОРАЗЕ који ће поништити све што је постигла на „харковском фронту“

27 септембра 2022

УКРАЈИНСКА армија већ данима атакује Красни Лиман, важан град на северу ДНР, и никако у томе не успева.

Не успева ни да заузме Купјанск и да се пробије према Сватову. Са амбицијом да Лиману зађе са леђа – са севера и северозапада.Руским јединицама које држе те делове фронта стижу појачања, па украјински налети на тим деловима „харковског фронта“, најблаже речено, неће бити успешни ни наредних дана.

Најблаже, што украјинске снаге које нападају Лиман и покушавају продор ка Сватову могу претрпети и озбиљан пораз јер су се развукле по превеликој територији.

Такав да ће то поништити све, или безмало све, што што су Укри постигли на „харковском фронту“.

При оваквом развоју операција, кијевска хунта ће вероватно остати без и последње шансе да преокрене ситуацију на фронтовима. Не само зато што Русија убрзано мобилише 300.000 резервиста.

Специјална војна операција (СВО) постаће противтерористичка након завршетка референдума и уласка ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије, изјавио је председник Крима Сергеј Аксјонов.

Према његовим речима, моменат када ослобођене територије добију нови статус, постајући део Русије, биће тачка са које више нема повратка.

„У ствари, више нећемо изводити специјалну, већ противтерористичку операцију на нашим територијама. Ми смо се досад борили за свој народ. Сада ћемо се борити за нашу земљу“, нагласио је Аксјонов.

Резултат одржаних референдума – додатно је прецизирао – биће: јасноћа перспективе и већа безбедност за народ на територијама које уђу у састав Русије.

Познати московски војни експерт Алексеј Леонков оценио је да је делимична мобилизација била потребна и због бржих и значајнијих промена на фронтовима и зато што је Русија у СВО укључила до 200.000 војника што је било довољно да (у просеку) само са по једном четом контролише један дужни километар фронта.

Леонков најављује промену у тактици војних операција у Украјини.

Он је назива „мобилни фронт“, по принципу: један батаљон извршио пробој и запосео неке позиције, тај батаљон их и држи, а следећи батаљон пробија даље…

(Факти)

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad5 says:

    hm koliko znam sem ako nisu dobili ozbiljnu popunu ljudstva iz NATO-a ukr.armija je na ivici kolapsa,oni uopšte ne bi trebali da napadaju,nemaju kapacitete za to.Pošto američk sateliti dostavljaju podatke o rupama u ruskoj odbrani ukri.pokušavaju da tuda prodju i ostvare propagandne poene jer realno vojen neće moći,i sad se tu vodi igra mačke i miša jer i rusi IMAJU SATELITE i prebacuju at.vatru i mobilne formacije na pravcima kretanj ukra.U suštini vodi se rat elastične odbrane po dubini sa ograničenim prodorima od strane ukra takodje po dubini,jer oni za napad po širini nemaju trupa ni tehnike.Probojni pokreti protiv elastične odbrane,sa statičkim utvrdjenim pivotima i atr.vatreenim tačkama na obe strane.To će da traje dok se ne pogorša vreme,dok se na navuku oblaci na duže vreme jer to zaist ozbiljno ometa prew svega vizuelne kapacitete američkih satelita a oni se na te podatke najviše oslanjaju,normalno to če da umanji kapacitte ruskih satelita ali rusi se ne oslanjaju na njih previše i nisu im jedino sredstvo kontrole,komande i izvidjanja,naprotiv rusi na trenu u toj situaciji imaju značlajnu nadmoć.Kad počne lođe vreme gotovo je sa NATO direktnom komandom u realnom vremenu nad ukrima.Tada će se voditi druge vrste borbi i mislim da u toj situaciji ukr.armija nema mnogo šanse da uopšte reaguje na ruske prodore i obuhvatne manevre.Do kraja god.ukr.armija će biti poražena potpuno pogotovo što ruskoj avijaciji umereno loše vreme uopšte ne smeta da deluje efikasno,takodje mislim da će biti mnogo noćnih borbi u drugom poluvremenu ovog rata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u