УКРАЈИНА РИЗИКУЈЕ ПОРАЗЕ који ће поништити све што је постигла на „харковском фронту“

UKRAJINA RIZIKUJE PORAZE koji će poništiti sve što je postigla na „harkovskom frontu“

27 septembra 2022

UKRAJINSKA armija već danima atakuje Krasni Liman, važan grad na severu DNR, i nikako u tome ne uspeva.

Ne uspeva ni da zauzme Kupjansk i da se probije prema Svatovu. Sa ambicijom da Limanu zađe sa leđa – sa severa i severozapada.Ruskim jedinicama koje drže te delove fronta stižu pojačanja, pa ukrajinski naleti na tim delovima „harkovskog fronta“, najblaže rečeno, neće biti uspešni ni narednih dana.

Najblaže, što ukrajinske snage koje napadaju Liman i pokušavaju prodor ka Svatovu mogu pretrpeti i ozbiljan poraz jer su se razvukle po prevelikoj teritoriji.

Takav da će to poništiti sve, ili bezmalo sve, što što su Ukri postigli na „harkovskom frontu“.

Pri ovakvom razvoju operacija, kijevska hunta će verovatno ostati bez i poslednje šanse da preokrene situaciju na frontovima. Ne samo zato što Rusija ubrzano mobiliše 300.000 rezervista.

Specijalna vojna operacija (SVO) postaće protivteroristička nakon završetka referenduma i ulaska DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije, izjavio je predsednik Krima Sergej Aksjonov.

Prema njegovim rečima, momenat kada oslobođene teritorije dobiju novi status, postajući deo Rusije, biće tačka sa koje više nema povratka.

„U stvari, više nećemo izvoditi specijalnu, već protivterorističku operaciju na našim teritorijama. Mi smo se dosad borili za svoj narod. Sada ćemo se boriti za našu zemlju“, naglasio je Aksjonov.

Rezultat održanih referenduma – dodatno je precizirao – biće: jasnoća perspektive i veća bezbednost za narod na teritorijama koje uđu u sastav Rusije.

Poznati moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov ocenio je da je delimična mobilizacija bila potrebna i zbog bržih i značajnijih promena na frontovima i zato što je Rusija u SVO uključila do 200.000 vojnika što je bilo dovoljno da (u proseku) samo sa po jednom četom kontroliše jedan dužni kilometar fronta.

Leonkov najavljuje promenu u taktici vojnih operacija u Ukrajini.

On je naziva „mobilni front“, po principu: jedan bataljon izvršio proboj i zaposeo neke pozicije, taj bataljon ih i drži, a sledeći bataljon probija dalje…

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad5 says:

  hm koliko znam sem ako nisu dobili ozbiljnu popunu ljudstva iz NATO-a ukr.armija je na ivici kolapsa,oni uopšte ne bi trebali da napadaju,nemaju kapacitete za to.Pošto američk sateliti dostavljaju podatke o rupama u ruskoj odbrani ukri.pokušavaju da tuda prodju i ostvare propagandne poene jer realno vojen neće moći,i sad se tu vodi igra mačke i miša jer i rusi IMAJU SATELITE i prebacuju at.vatru i mobilne formacije na pravcima kretanj ukra.U suštini vodi se rat elastične odbrane po dubini sa ograničenim prodorima od strane ukra takodje po dubini,jer oni za napad po širini nemaju trupa ni tehnike.Probojni pokreti protiv elastične odbrane,sa statičkim utvrdjenim pivotima i atr.vatreenim tačkama na obe strane.To će da traje dok se ne pogorša vreme,dok se na navuku oblaci na duže vreme jer to zaist ozbiljno ometa prew svega vizuelne kapacitete američkih satelita a oni se na te podatke najviše oslanjaju,normalno to če da umanji kapacitte ruskih satelita ali rusi se ne oslanjaju na njih previše i nisu im jedino sredstvo kontrole,komande i izvidjanja,naprotiv rusi na trenu u toj situaciji imaju značlajnu nadmoć.Kad počne lođe vreme gotovo je sa NATO direktnom komandom u realnom vremenu nad ukrima.Tada će se voditi druge vrste borbi i mislim da u toj situaciji ukr.armija nema mnogo šanse da uopšte reaguje na ruske prodore i obuhvatne manevre.Do kraja god.ukr.armija će biti poražena potpuno pogotovo što ruskoj avijaciji umereno loše vreme uopšte ne smeta da deluje efikasno,takodje mislim da će biti mnogo noćnih borbi u drugom poluvremenu ovog rata.

 2. Ivke says:

  Readakcijo sta na srpskom znaci atakuje ?

  • doktrina soka says:

   napada, atakuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *