UKRAJINA: Ruski marinci opkolili bazu ukrajinskih policajaca kod Sevastopolja

UKRAJINA: Ruski marinci opkolili bazu ukrajinskih policajaca kod Sevastopolja

28 februara 2014

ukraina1_620x0Najmanje 30 marinaca u uniformama ruske Crnomorske flote i s automatskim puškama okružili su u petak jednu bazu ukrajinskih graničnih čuvara u blizini Sevastopolja.

Novinar Rojtersa javlja da je na području četvrti Balaklave video ukrajinsku graničnu policiju u kacigama i interventnoj opremi zatvorenu u graničnoj bazi, sa zatvorenim metalnim vratima i metalnim štitovima na prozorima.

Vojnik koji se identifikovao kao časnik Crnomorske flote rekao je: „Ovde smo… kako se ne bi ponovio Majdan.“

Ukrajinski Nacionalni savet bezbednosti i odbrane razmatra uvođenje vanrednog stanja u Autonomonoj Republici Krim, koja se nalazi na severnoj obali Crnog mora, izjavio je danas na konferenciji za novinare sekretar tog saveta Andrej Parubij.

On je rekao da je ovo jedna od varijanti koje se razmatraju, preneo je Itar-Tas s.

„Iz pravne tačke gledišta, takav scenario pruža priliku za upotrebu vojske“, dodao je Parubij.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri pozvali su danas ponovo na mir u Ukrajini uz posredovanje Evropske unije.
Prema saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Lavrov je u telefonskom razgovoru istakao potrebu da se obuzdaju „ekstremni radikali“ i da se u pokušaju da se okonča kriza uzmu u obzir interesi svih političkih snaga i svih ukrajinskih regiona, prenosi Rojters.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *