УКРАЈИНА: Сачекати погодан тренутак и ударити на Русију

UKRAJINA: Sačekati pogodan trenutak i udariti na Rusiju

20 novembra 2017

Ukrajina bi trebalo da sačeka pogodan trenutak i da napadne Rusiju, a za to vreme da radi na slabljenju te zemlje iznutra, izjavio je poslanik Vrhovne rade Andrej Bilecki.

On je u intervjuu za televiziju „Njuzvan“ rekao da se pripajanje Krima Rusiji dogodilo u trenutku kada je Ukrajina bila slaba, pa da tako i Kijev treba da izvrši pritisak na slabe tačke Moskve kako bi stvorila poziciju za napad.

– Na isti način je potrebno oslabiti Rusiju, a to je moguće, jer unutar Ruske Federacije postoje brojni unutrašnji, nacionalni, socijalni i religiozni problemi. Postoje tačke po kojima treba tući -rekao je Bilecki.

Poslanik, ali i nekadašnji komandant bataljona „Azov“, protiv koga je Rusija pokrenula krivični postupak, pozvao je i da se „slabljenje“ Rusije vrši na geopolitičkom nivou, dok se istovremeno bude radilo na jačanju ukrajinske vojske.

– U odlučujućem trenutku, jedini način da se reši konflikt biće vojnim putem. Diplomatija će biti neophodna kasnije kako bi se uspostavio dugoročan mir – zaključio je Bilecki.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Kralj cokolade je poludeo, sve sto prica je teatar, on to ne misli jer ima dil sa Putinom da mu se cokolade prodaju u Rusiji. Sve je namestaljka, ali nisam shvatio zasto je Putin tako mekan prema ovom djubretu od coveka.

  2. Djordje says:

    Kad neko pobegne iz ludnicu samo prica o ludostima. Porosenko sta je nemas vise trziste za tvoje secerne tabla.he

  3. ARTILJERAC says:

    Ovima je droga popila mozak i još uvek veruju u deda mraza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *