УКРАЈИНА СЕ ЦЕПА: Зеленски спреман за крај?

UKRAJINA SE CEPA: Zelenski spreman za kraj?

4 jula 2024

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smatra mogućim pokretanje nove ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, sve je stvar do „naoružavanja brigada“, piše Blumberg.

U intervjuu agenciji, Zelenski je istakao da je ukrajinska vojska u boljoj poziciji u pogledu ljudstva nego što je bila pre nekoliko meseci. U maju je u Ukrajini stupio na snagu zakon koji pooštrava pravila mobilizacije.Istovremeno, Zelenski se požalio da vojna tehnika i oružje koje su Kijevu isporučili saveznici prekasno stiže u zonu borbenih dejstava.

„To je najveća tragedija: od odluke da se dodeli pomoć i isporuke oružja, moramo da čekamo veoma, veoma, veoma dugo“, rekao je on.

Zelenski je pozvao bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da objavi svoj mirovni plan i rekao da je spreman da se sastane sa njim.

Zelenski je pozvao Trampa da kaže Kijevu „kako da okonča ovaj rat“, ako on to zna.

Politiko je ranije objavio, pozivajući se na izvore, da Tramp razmatra mogućnost zaključivanja sporazuma prema kojem se NATO više neće širiti na istok, kao i da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „o tome koliki deo ukrajinske teritorije Moskva može da zadrži“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pravda says:

    Ne misli valjda trump da ce on odredjivati koliko Rusija moze da zadrzi od ukrajinske teritorije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *