Ukrajina se priprema za borbene operacije

Ukrajina se priprema za borbene operacije

12 novembra 2014

320818Ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak saopštio je da teku pripreme ukrajinskih oružanih snage za borbene operacije.

„Imamo jasan zadatak da se pripremimo za borbene operacije. Mi se spremamo za to. Oružane snage se preraspoređuju“, rekao je Poltorak na sednici ukrajinske vlade, a preneo Itar Tass. Ukrajinski ministar odbrane je istakao da je dosta učinjeno na pripremi prve linije odbrane i da se isti rad nastavlja sa zadnjom linijom, ali i da su, s obzirom na dolazak zime, neophodne dodatne pripreme oružanih snaga.

Uprkos prekidu vatre koji je postignut na sastanku u Minsku u septembru, ukrajinska vojska i proruske snage na istoku zemlje svakodnevno vode borbe. Najnovija eskalacija sukoba na istoku zemlje usledila je nakon izbora 2. novembra u samoproglašenim republikama Donjecka i Luganska, koje je Kijev označio kao kršenje mirovnog sporazuma.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u sukobima na istoku Ukrajine od sredine aprila poginulo je oko 3.700 ljudi, a preko 9.000 je povređeno.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *