UKRAJINA: Sprečen desant ruskih snaga; kidnapovan lider Ruskog bloka u Sevastopolju

UKRAJINA: Sprečen desant ruskih snaga; kidnapovan lider Ruskog bloka u Sevastopolju

15 marta 2014

353644_Crimea-Russia-flagsMinistarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je danas da su avijacija Kopnene vojske i vazdušno-desantni specijalni bataljon „sprečili ruski desant“ u dubinu Hersonske oblasti koja se naslanja na Krim sa strane Arabatske kose, uskog dugog poluostrva u zapadnom delu Azovrskog mora između Krima i Hersona na kopnu, javile su ukrajinske agencije.

„Ruski vojnici vratili su se na prethodnu lokaciju“, navelo je to ministarstvo u saopštenju koje prenosi ukrajinska državna agencija Ukrinform, u tekstu pod naslovom „Ukrajinska vojna avijacija i komandosi obnovili status kvo na Arabatskoj kosi“.

Desan je navodno izvršilo 120 vojnika u uniformama bez oznaka.

AKSJONOV: U ODREDIMA SAMOODBRANE KRIMA VIŠE OD 8.000 LjUDI

U odredima samoodbrane na Krimu ima više od 8.000 ljudi, saopštio je danas predsednik vlade Autonomne Republike Krim Sergej Aksjonov.
„Broj je iznad 8.000. Uključujući (novu krimsku vojsku) – to je samoodbrana, ona se ozakonjava, dobija uniformu i oružje“, rekao je on a prenela je agencija Itar-Tas s.
LIDER RUSKOG BLOKA KIDNAPOVAN U SEVASTOPOLjU
Neidentifikovane osobe kidnapovale su danas Genadija Basova, lidera Ruskog bloka i člana gradske skupštine, u Sevastopolju.  U otmici, koja se dogodila između 10 i 11 časova po lokalnom vremenu, učestvovalo je kako se navodi devet neidentifikovanih osoba.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *