УКРАЈИНА СПРЕМА ИЗУЗЕТНО ОПАСАН ПОТЕЗ ПРОТИВ РУСИЈЕ – РУСИ СЕ НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ

UKRAJINA SPREMA IZUZETNO OPASAN POTEZ PROTIV RUSIJE – RUSI SE NEĆE ZAUSTAVITI

5 maja 2023

Ukrajina sve više pada u očaj i pokazuje spremnost, da preduzme izuzetno opasan korak u borbi protiv Rusije, piše zapadna nezavisna novinarka Elizabet Vos, a prenosi „Consortium News“.

Pre nekoliko dana se saznalo, da je Velika Britanija poslala u Ukrajinu projektile sa osiromašenim uranijumom za tenkove „Čelendžer 2“.Prema rečima Elizabet Vos, ono što se dogodilo ne sluti na dobro.

„Postupci Velike Britanije dolaze usred znakova da Kijev postaje sve očajniji, do te mere, da je spreman da rizikuje da spali zemlju za koju se bori“, piše kolumnistkinja, i navodi, da nedavno curenje poverljivih dokumenata sugeriše, da se situacija u Ukrajini značajno pogoršala.

Ovaj podatak nije bio veliko iznenađenje, jer su informacije o tome, periodično probijale laži zapadnih medija. Međutim, odluka Velike Britanije da pošalje granate sa osiromašenim uranijumom u Ukrajinu, predstavlja više od samo još jednog opasnog poteza Zapada protiv Rusije.

„Ovo je primer spremnosti Kijeva da cilja etničko rusko stanovništvo u istočnoj Ukrajini, i otruje zemlju koju pokušava da sačuva“, kaže Vosova.

Glavni američki i britanski mediji, ignorišu opasnost od upotrebe projektila sa osiromašenim uranijumom. Navode, da takva municija ne predstavlja značajne ekološke rizike. Međutim, postoje dobri razlozi za sumnju u ove nalaze.

„Jedna čestica osiromašenog uranijuma koja pogodi limfni čvor, može da uništi ceo imuni sistem“, navode naučnici koji su izrazili bojazan od bombardovanja Kosova takvim projektilima.

Novinarka smatra, da spremnost Kijeva da počne da koristi tako opasno oružje, treba posmatrati kao zlobno priznanje ukrajinskih vlasti svoje nemoći, u pogledu povratka Donbasa. Ovo će za njih biti svojevrsni poslednji čin zle namere, prema ruskom govornom stanovništvu ovog kraja.

Odgovor Rusije na takav čin ukrajinske vojske i Zelenskog ne sluti na dobro. Jasno je svima da u Donbasu gde se vodi rat žive Rusi. Ukoliko Zelenski upotrebi radioaktivno oružje za uništenje ruskog stanovništva u Donbasu, odgovor Rusije će biti jeziv i to ne samo za Zelenskog i vojsku Ukrajine nego i za one koji su tu municiju poslali.

U tom smislu Rusija je već izrekla pretnje.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    GORI GORI NATO...POBIĆE IH RUSI SVE.."ZLATNA MILIJARDA" JE VAN SVAKOG SPASENJA ILI POMOĆI...TO JE SAMO GLUPA MESNATA MASA KOJA ĆE BITI UNIŠTENA DA BI ČOVEK MOGAO DA NASTAVI DALJE U SVOJU SUDBINU..POTPUNO JASNA I VALIDNA ČINJENICA..ZAPAD SE RASPADA KOLEKTIVNO TO JE OČIGLEDNO..NJIHOVE "VREDNOSTI" SU POKAZALE SVOJE LICE SA MASAKROM U BEOGRADSKOJ ŠKOLI KOJI NIKADA,NI POD RAZNO NE BI MOGAO DA SE DESI DA SU NAŠA DECA VASPITAVANA I ODGAJANA PO NAŠIM NARODNIM MORALNIM STANDARDIMA..NE ZNAM ŠTA JOŠ TREBA DA NAS ZADESI SA NATO STRANE DA OVA GLUPA DOMAĆA "PROZAPADNA" STOKA TO SHVATI ALI ZNAM ŠTA ĆE SA STOKOM DA SE DESI OVDE KAD PRVA RUSKA BOMBA ROKNE..OVO VIŠE NEMA VEZE SA EKONOMIJOM..PARAMA ILI GEOPOLITIKOM..OVO JE BORBA ZA OPSTANAK SVIH NAS..NADAM SE DA ĆE RUSI DOBRO DA IH PODLOŽE..ZAUVEK..

  2. Milutin says:

    Nuklearne elektrane će biti glavni cilj municije sa osiromašenim uranijumom. Njihova probojna moć je višestruko veća od klasične. Za tu municiju su Britanci nacrtali mete Ukrajincima.

  3. Gagi says:

    Naravno, zapad je svakim danom sve svesniji da nece uspeti da otme tudju kolevku. Zbog toga ce iza sebe sve sprziti i ostaviti pustos, tako to oni rade kada gube i kada se ne ostvare njihove bolesne kolonizatorske teznje. Odavno komentarisem da su oni genetski mentalni bolesnici, na ogromnu zalost, uspeli su da tom bolescu zaraze i nas narod. Jos je gore i crnje, ta bolest se u nasem drustvu stimulise i daje joj se na znacaju. Bolesnici su primer zivotne uspesnosti i nedodirljivosti od drustvene odgovornosti. Sve je to podmuklo i planski instalirano i sprovedeno u nasoj drzavi. Posledice svega toga cemo tek videti jer je narusena duhovna ravnoteza. Narod vise nema duhovnu stabilnost i sigurnost, prag ljudske tolerancije je probijen i zaista mozemo ocekivati svakakve lose vesti. Neprijatelji su nas odlicno proucili, znaju da smo izuzetno osetljivi na nepravdu (pravda nam je u himni) i zbog toga su nam napravili takvo drustvo gde ce carovati nepravda. Naravno da ce nasa iskonska podsvest reagovati sa nepredvidivim posledicama. Verbalno nasilje nije moguce sankcionisati, ono neminovno vodi ka fizickom nasilju sto je pocelo da nam se desava. Danas ova javna blebetala i zaludne seoske babe mogu sve i svasta da izjave i slazu, bez ikakvih moralnih i profesionalnih posledica. Narod se svesno i planski dovodi u zabludu i nesigurnost jer vise nije poznato sta je istina a sta laz. To je krenulo kada smo nacionalni poraz proglasili za pobedu, kada su se gubitnici proizveli u heroje i zasluzne patriote. Kada su svi oni titini kolonizatorski pomocnici fakticki otcepili KiM a danas ga navodno brane. Danas ti isti primaju orden Svetog Save i najzasluzniji su za nas "spas". Laz do lazi, duhovna nemoralnost danas vlada Srbijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *