УКРАЈИНА СПРЕМА НАПАД – Зна се и датум почетка напада

UKRAJINA SPREMA NAPAD – Zna se i datum početka napada

11 decembra 2018

Ukrajinke snage bezbednosti prebacile su u Marijupolj više od 200 jedinica tehnike i 150 vojnika, izjavio je zamenik načelnik Narodne milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

Velika grupa Oružanih snaga Ukrajine će 14. decembra početi ofanzivu u pravcu Marijupolja, izjavio je Basurin. Oko 12.000 ljudi je nagomilano duž linije razdvajanja. Tamo se nalazi oko 50 tenkova, 40 raketnih bacača, 180 oruđa i minobacača.„U okviru priprema komande Oružanih snaga Ukrajine za ofanzivu juče je iz Berdjanska (grad u Zaparoškoj oblasti) krenula kolona sa tehnikom 503. bataljona morske pešadije, 12 teretnih vozila, devet MTLB i više od 150 vojnika. U ovom trenutka militanti se nalaze u zapadnom predgrađu Marijupolja“, izjavio je Basurin.

Prema njegovim rečima, cilj planirane ofanzive je zauzimanje teritorije Novoazovskog i Telmanovskog rejona, sa kasnijim izlaskom na ruske granice.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Miraš says:

  Velika grupa Oružanih snaga Ukrajine će 14. decembra početi ofanzivu IZ pravca Marijupolja. Mada nije loša ni ovako kako piše "u pravcu Marijupolja", jer ispada da Oružane snage Ukrajine ući će u borbu protiv svojih jedinica. Baksuzni lapsus zgodno nagoveštava da ukri će loše proći, bez obzira koliku ofanzivu na Donbas spremaju.

  • Portopranco says:

   Kako su Ameri navukli blesave ukre da im šefuje valcman.A valcmana i njegovu židovsku bratiju briga za ukre ko za lanjski snijeg.

   • Velika Metla says:

    Porto.....,eh,da je prvi put,pa ajde i ajde,ali ih baš svaki put namagarče! A i što da ne?

 2. Milica says:

  Tog 14 decembra najmanje dve lutke-lidera u različitim regionima istočne Evrope izvršavaće njima zadate domaće zadatke iz oblasti bezbednosti: Porošenko i Ramuš-enko. Do tada možda nas iznenadi još neka lutka angažovana iz istog glavnog ofisa.

 3. rajko says:

  Nesrećni ukrajinci. Kako ih je zapad izmanipulisao. Uvukli su ih u gradjanski rat, opljačkali ih do kosti, osiromašili, unesrećili i razrušili, a sad će da ih gurnu na hiljadu puta jačeg suseda-brata od kog će biti smlaćeni za 24 sata sa nadom da će ih on okupirati, a zatim biti prinudjen da ih obnovi i ponovo prihvati u okrilje svoje porodice odakle je plan da oni služe za trovanje te porodice. Zapad će iz svega izaći mnogo bogatiji, a potpuno nedužan, Rusija znatno usporena u svom razvoju, a Ukrajina uništena i obeležena do kraja istorije. Zlikovci će joj se vraćati uvek kad se užele velike pljačke, velike krvi i velike pakosti Rusiji. A oni im neće moći odoleti jer imaju veliki procenat katolika kojima taj isti zapad vlada čvrstom rukom i podlačkim "mekim" metodama.

  • Milica says:

   U Ukrajini izgleda da je za razdor bila najvažnija okrenutost prema materijalnim vrednostima i primamljivost EU šargarepe, a ona je bila značajno više prihvaćena u Zapadnoj polovini zemlje. Takodje verovatno je reč i o starijim viševekovnim uticajima koji proističu ne samo zbog religije. Slika o religijama nije toliko slična našoj iz SFRJ, jer manje je katolika u Ukrajini. Baš po ukrajinskim podacima za 2010 godinu katolika je bilo 13,3% od ukupnog broja verujućih. Od tadašnjih 25 oblasti katolici su dominirali samo u 3 oblasti na samom zapadu zemlje sa procentom nešto preko 50% (Lavovska oblast 57,6%, Ivano Frankijevska 53,4%, i Ternopoljska oblast 51,1%). U susednoj Zakarpatskoj oblasti na samom jugozapadu Ukrajine bilo ih je oko 27,7%, a u preostalim oblastima kojih je tada bilo još 21 nema ih u značajnom procentu. Medjutim kod njih se nije otcepio taj zapadni deo zemlje slično kao kod nas, nego nakon dve obojene revolucije uspostavljena je efikasna marionetska vlast u Kijevu. Nekad mi se razlike medju njima čine manjim slično kao izmedju Srba i Crnogoraca, ali kad pogledam svedočanstva o zverstvima nad ruskim i drugim proruskim civilima onda je kao u proustaškoj Hrvatskoj.

   • Karital says:

    Sasvim dovoljno katolika da se sačuva Ukrajina?

 4. Deda Micko says:

  Ako planiraju napad u pet popodne, sprziti ih preventivnim napadom u 4.55. Prosto ko pasulj. Jedva cekam da vidim kako gore ukro-nacisti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *