Украјина спрема ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ на Доњецк!

Украјина спрема ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ на Доњецк!

9 јуна 2015

Mearsheimer_call_0Кијев се спрема за упад на територију Доњецке Републике, изјавио је други човек Министарства одбране ДНР Едуард Басурин.

По његовим речима, покушај пробијања линије фронта код Горловке био је провера пред велику офанзиву Оружаних снага Украјине, наводи Доњецка информативна агенција.

„Та провокација по тактичкој замисли представља практично пресликани напад украјинских снага на положаје устаника у рејону Марјинке прошле недеље и сведочи о провери организације наше одбране уочи почетка великог напада на Доњецк“ – истакао је он. С тим у вези, власти ДНР су затражиле од Кијева да „да престане са дејствима која воде намерном опструисању минских споразума и да повуче снаге и технику са линије раздвајања“.

Власти ДНР су саопштиле да је украјинска војска пет сати гађала Горловку. Под артиљеријском ватром биле су и стамбене четврти града. Према прелиминарним информацијама, има мртвих и рањених цивила.

Басурин је потврдио да су украјинске снаге покушале да на јуриш заузму једно узвишење у рејону Горловке.

„Оружане снаге Украјине су у том покушају продора у дубину имале 13 мртвих и рањених и изгубиле су два борбена возила пешадије. Оне су одбачене на почетне положаје“ – истакао је он.

Украјинске снаге су гађале и Кијевску општину у Доњецку, као и село Широкино, које се налази на 20 километара од Мариупоља.

„Становници града саопштавају да гранате падају у рејону железничке станице. У нападима је уништено осам кућа“ – наводи се на сајту градске администрације Доњецка.

KOMENTARI2 коментара

  1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    Rat je tek na pomolu. Moja sestra od tetke koja je udata za Rusa i živi u Donjecku gde radi kao lekar, rekla mi je jutros, kada smo se čule nakon mesec dana, da se u Novorusiji svi spremaju za masovnu uikrajinsku ofanzivu. Čak su i decu počeli da evakuišu preko granice u Rusiju.

  2. Goran says:

    Sasvim tacno Lady Gaga. Bez tog pokusaja se nece smiriti. Vrlo je bitno da dobiju po zubima onda i zna se kako. Sve ce baciti na napad na Donjeck, ulog je veliki, nece zaliti ni 10.000 svojih vojnika. Brat im kaze ne Uvce..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u