Украјина спрема ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ на Доњецк!

Ukrajina sprema VELIKU OFANZIVU na Donjeck!

9 juna 2015

Mearsheimer_call_0Kijev se sprema za upad na teritoriju Donjecke Republike, izjavio je drugi čovek Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin.

Po njegovim rečima, pokušaj probijanja linije fronta kod Gorlovke bio je provera pred veliku ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine, navodi Donjecka informativna agencija.

„Ta provokacija po taktičkoj zamisli predstavlja praktično preslikani napad ukrajinskih snaga na položaje ustanika u rejonu Marjinke prošle nedelje i svedoči o proveri organizacije naše odbrane uoči početka velikog napada na Donjeck“ – istakao je on. S tim u vezi, vlasti DNR su zatražile od Kijeva da „da prestane sa dejstvima koja vode namernom opstruisanju minskih sporazuma i da povuče snage i tehniku sa linije razdvajanja“.

Vlasti DNR su saopštile da je ukrajinska vojska pet sati gađala Gorlovku. Pod artiljerijskom vatrom bile su i stambene četvrti grada. Prema preliminarnim informacijama, ima mrtvih i ranjenih civila.

Basurin je potvrdio da su ukrajinske snage pokušale da na juriš zauzmu jedno uzvišenje u rejonu Gorlovke.

„Oružane snage Ukrajine su u tom pokušaju prodora u dubinu imale 13 mrtvih i ranjenih i izgubile su dva borbena vozila pešadije. One su odbačene na početne položaje“ – istakao je on.

Ukrajinske snage su gađale i Kijevsku opštinu u Donjecku, kao i selo Širokino, koje se nalazi na 20 kilometara od Mariupolja.

„Stanovnici grada saopštavaju da granate padaju u rejonu železničke stanice. U napadima je uništeno osam kuća“ – navodi se na sajtu gradske administracije Donjecka.

KOMENTARI2 komentara

  1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    Rat je tek na pomolu. Moja sestra od tetke koja je udata za Rusa i živi u Donjecku gde radi kao lekar, rekla mi je jutros, kada smo se čule nakon mesec dana, da se u Novorusiji svi spremaju za masovnu uikrajinsku ofanzivu. Čak su i decu počeli da evakuišu preko granice u Rusiju.

  2. Goran says:

    Sasvim tacno Lady Gaga. Bez tog pokusaja se nece smiriti. Vrlo je bitno da dobiju po zubima onda i zna se kako. Sve ce baciti na napad na Donjeck, ulog je veliki, nece zaliti ni 10.000 svojih vojnika. Brat im kaze ne Uvce..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *