УКРАЈИНА СПРЕМНА ЗА РАТ: Ископали 400 километара противтенковског рова на граници са Русијом

УКРАЈИНА СПРЕМНА ЗА РАТ: Ископали 400 километара противтенковског рова на граници са Русијом

5 маја 2021

Украјински граничари су ископали око 400 километара противтенковског рова на граници са Русијом у оквиру пројекта „Зид“, изјавио је шеф Граничне службе Украјине Сергеј Дејнеко.

„До сада је ископано око 400 километара противтенковског рова, изграђено 330 километара рокадног пута, постављено 70 километара бодљикаве жице и 100 километара металне ограде“, саопштио је он у интервјуу „РБК-Украјина.Он је додао да је првобитно цена пројекта износила око 143 милиона долара, али је касније била смањена на 90 милиона долара. Од ове суме већ је потрошено 60 милиона долара.

Пројекат „Зид“ је почео да се реализује 2014. године. У оквиру њега је предвиђено да се изгради линија утврђења, дужине 2.000 километара на руско-украјинској граници. Радови су требали да се заврше за пола године, али су њихови рокови неколико пута померани, последњи пут – до 2025. године.

KOMENTARI8 коментара

 1. Косовац says:

  143 милиона долара за ричкање по брголазинама. Лепо, вероватно је пријатељ Бајден обезбедио донаторски кредит. Видимо, на муци се познају пријатељи. Украјинци не треба да жале уопште за кога ће да гину.

 2. Vlad Cepeš says:

  Од толиких пара могли су да склепају и неку провизорну фабрику за производњу ПАМПЕРС ПЕЛЕНА - да се нађе,злу нетребало.

 3. šiško says:

  Siroti ukrajinci spremaju se za prvi svetski rat: rovovi, bodljikava žica i ostali pozorišni rekviziti. A Rusi sve to neće ni osetiti ni videti. Samo će uleteti u ukrajinu sa naoružanjem 21. veka i razbucati ih ko svinja mastan džak. Mada, ovaj cirkus oko rovova se i ne pravi radi odbrane, nego radi dalje pljačke ukrajine i ukrajinaca.

 4. persida says:

  Tuneli za kolektivnu grobnicu. Izginuce Ukrajinci kao mali macici.

 5. Риста says:

  Мени то све нешто сумњиво. Исувише глупаво да би било истина, па некако мислим да Украјинци све раде да их Руси врате под своје како год било и да почну поново да живе. Не могу Америма да кажу не пошто имају такву власт, али ни власт не може да спречи овако пропадање Украјине што ће на крају ће натерати власт да крене у напад и да Руси заврше посао. Онда би и ти јадници Украјинци оданули. Има ту нечег.

 6. doktrina soka says:

  nije na granici sa Rusijom nego na granici sa Dombasom, ili negde drugdje.

 7. Rocco says:

  Izgleda da glupost tzv. usrajinaca nema granica.Banderaški šljam zapravo je sebi iskopao masovnu grobnicu da se Rusi ne muče gdje da sahrane usrajinski ološ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u