УКРАЈИНА СПРЕМНА ЗА РАТ: Ископали 400 километара противтенковског рова на граници са Русијом

UKRAJINA SPREMNA ZA RAT: Iskopali 400 kilometara protivtenkovskog rova na granici sa Rusijom

5 maja 2021

Ukrajinski graničari su iskopali oko 400 kilometara protivtenkovskog rova na granici sa Rusijom u okviru projekta „Zid“, izjavio je šef Granične službe Ukrajine Sergej Dejneko.

„Do sada je iskopano oko 400 kilometara protivtenkovskog rova, izgrađeno 330 kilometara rokadnog puta, postavljeno 70 kilometara bodljikave žice i 100 kilometara metalne ograde“, saopštio je on u intervjuu „RBK-Ukrajina.On je dodao da je prvobitno cena projekta iznosila oko 143 miliona dolara, ali je kasnije bila smanjena na 90 miliona dolara. Od ove sume već je potrošeno 60 miliona dolara.

Projekat „Zid“ je počeo da se realizuje 2014. godine. U okviru njega je predviđeno da se izgradi linija utvrđenja, dužine 2.000 kilometara na rusko-ukrajinskoj granici. Radovi su trebali da se završe za pola godine, ali su njihovi rokovi nekoliko puta pomerani, poslednji put – do 2025. godine.

KOMENTARI8 komentara

 1. Kosovac says:

  143 miliona dolara za ričkanje po brgolazinama. Lepo, verovatno je prijatelj Bajden obezbedio donatorski kredit. Vidimo, na muci se poznaju prijatelji. Ukrajinci ne treba da žale uopšte za koga će da ginu.

 2. Ivke says:

  Budale na sta trose novac

 3. Vlad Cepeš says:

  Od tolikih para mogli su da sklepaju i neku provizornu fabriku za proizvodnju PAMPERS PELENA - da se nađe,zlu netrebalo.

 4. šiško says:

  Siroti ukrajinci spremaju se za prvi svetski rat: rovovi, bodljikava žica i ostali pozorišni rekviziti. A Rusi sve to neće ni osetiti ni videti. Samo će uleteti u ukrajinu sa naoružanjem 21. veka i razbucati ih ko svinja mastan džak. Mada, ovaj cirkus oko rovova se i ne pravi radi odbrane, nego radi dalje pljačke ukrajine i ukrajinaca.

 5. persida says:

  Tuneli za kolektivnu grobnicu. Izginuce Ukrajinci kao mali macici.

 6. Rista says:

  Meni to sve nešto sumnjivo. Isuviše glupavo da bi bilo istina, pa nekako mislim da Ukrajinci sve rade da ih Rusi vrate pod svoje kako god bilo i da počnu ponovo da žive. Ne mogu Amerima da kažu ne pošto imaju takvu vlast, ali ni vlast ne može da spreči ovako propadanje Ukrajine što će na kraju će naterati vlast da krene u napad i da Rusi završe posao. Onda bi i ti jadnici Ukrajinci odanuli. Ima tu nečeg.

 7. doktrina soka says:

  nije na granici sa Rusijom nego na granici sa Dombasom, ili negde drugdje.

 8. Rocco says:

  Izgleda da glupost tzv. usrajinaca nema granica.Banderaški šljam zapravo je sebi iskopao masovnu grobnicu da se Rusi ne muče gdje da sahrane usrajinski ološ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *