Украјина за напад спремила 435 тенкова, 32 ракетна бацача, 830 топова и тешких минобацача

Ukrajina za napad spremila 435 tenkova, 32 raketna bacača, 830 topova i teških minobacača

17 avgusta 2015

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-POLITICSU Donjecku je noćas saopšteno da je ukrajinska armija za napad na Donbas spremila 435 tenkova, 132 raketna bacača, 830 topova i teških minobacača.

Prema podacima koje je, naravno, nemoguće proveriti, ukrajinski Generalštab je isplanirao udar iz tri pravca – severnije od Donjecka (sa namerom da se preseče svaka veza između Donjecka i Gorlovke), južnije od Donjecka (po liniji Granitnoje-Novotroick) i na Novoazovsk (iz pravca Mariupolja).

Ne isključuje se ni mogućnost udari budu usmereni i na Pervomajsk, Stanicu Lugansku i Debaljcevo.

Kada će tačno pravi napadi uslediti – nije sasvim jasno. Uprkos tome, što ukrajinska armija i noćas žestoko gađa i Gorlovku, i Donjeck i pozicije armije DNR oko Novoazovska, Teljmanova i Dokučajevska.

Armije DNR i LNR su u pripravnosti kao da „pravi napadi“ samo što nisu počeli.

Vojni analitičar Boris Rožin procenio je noćas da bi Ukrajinci – pri najpovoljnijem razvoju ratne situacije po njih – mogli da napreduju 15-20 kilometara u dubinu teritorije Donjecke Republike.

Po njegovom mišljenju, ukrajinska armija mogla bi da pokuša sa mini-udarima na Teljmanovo, Dokučajevsk, Slvjanoserbsk i Pantelejmonovku.

Pogledajte kako izviđači DNR otkrivaju ukrajinske tenkove i artiljeriju‏:

KOMENTARI3 komentara

  1. Žan Žak Masturbatourr says:

    A JESU LI SPREMILI I DOSTA SANDUKA ZA SVOJE ???

  2. Apis says:

    Cine besplatnu uslugu Rusima! Salju tehniku i zivu silu da Rusi testiraju svoju tehnolgiju i strategiju u realnim uslovima. Americke hijene cuce i posmatraju da uoce slabosti kod rusa ali srećom ruska armija je savrsenstvo. RUSI NAS NAZIVAJU BRAĆOM, NUDE POMOĆ A NE TRAZE NISTA ZAUZVRAT. I KOJA TO BUDALA ODBIJA I VODI NAS NASIM UBICA?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *