УКРАЈИНАЦ НА ФРОНТУ: „За 33 године, ево, то је све што сам пуцао“

УКРАЈИНАЦ НА ФРОНТУ: „За 33 године, ево, то је све што сам пуцао“

30 октобра 2023

Kоманда Оружаних снага Украјине обмањује своје особље шаљући их у самоубилачке мисије, изјавио је за РИА Новости, заробљени украјински војник Александар Скалатски.

„Има 300 рањених и 200 побијених, много губитака. Сви су морално пали и уморни од борбе“, рекао је он.Према његовим речима, команда се према својим потчињенима односи грубо.

„Шаљу нас тамо где уопште не треба ићи. Обмањују, грубо речено. То се догодило када су нам рекли да заузмемо позицију, када смо дошли до тачке, рекли су нам да су покренули дрон, и да је прегледао све, и да је све чисто, и да можемо ићи. Прошли смо дословно 150 метара под ватром руских војника. Kада су нас заробили, рекли су нам да су нас видели како идемо. Наш командир нас је преварио. Рекао је да је све чисто, седите у склоништу, два дана – и заменићемо вас“, објашњава украјински војник.

Према речима војника, он није прошао никакву војничку обуку.

„Нису нас обучавали, рекли су, идите, тамо седите два-три дана, и вратићемо вас, па заменити. Први пут сам уопште налетео на руске војнике. Пре тога су нас два пута возили на неки „зелени камп“. Једном сам испалио редом 30 метака, а други пут појединачно, и то је то. За 33 године, ево, то је све што сам икада пуцао у животу“, рекао је Александар Скалацки.

Он је радио као кувар и није желео да служи војску, покушавао је да избегне позив.

„Добили смо позивницу на контролном пункту, и рекли ми да се јавим у војни одсек. Рекли су да прођем комисију и да се вратим кад будем био прегледан. Хтео сам избећи војну службу због здравствених разлога, и скоро ми је успело.

Радио сам као кувар у европско-јапанској кухињи. Припремао сам суши и пицу. Имам жену и двоје деце. Последњи пут сам разговарао с њима пре осам дана. Веома су забринути. Моја мајка је стара, има 76 година, такође је забринута. Не знају ништа о мени, а о томе их извештава наша управа. Вероватно су им рекли да не знају где сам. Управа не преноси информације породици“, открива украјински заробљеник.

Својим колегама, Александар Скалацки препоручује да се предају као заробљеници. „Свима говорим- боље се предајте као заробљеници ако желите остати живи. Овде се поступа добро, дају нам јести, спавамо… Све је у реду“, рекао је заробљеник.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Jevreji salju Ukrajince pod ruski noz, a Ruse pod Nato noz. U medjuvremenu, ubijaju decu i bebe u Palestini, na ocigled celokupne svetske javnosti koja ce, uskoro, poslati paketice mrtvoj deci.

  • VRSK says:

   Ne idu Rusi pod Nato voz,jer su ga Rusi pretvorili u pepeo.

   • persida says:

    Pa, sa kim onda ratuju u Ukrajini, izgleda da nisi obavesten.

 2. Velika Metla says:

  Тачно тако....., шта си пуцао..., пуцао си..., и нема више.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u