УКРАЈИНАЦ НА ФРОНТУ: „За 33 године, ево, то је све што сам пуцао“

UKRAJINAC NA FRONTU: „Za 33 godine, evo, to je sve što sam pucao“

30 oktobra 2023

Komanda Oružanih snaga Ukrajine obmanjuje svoje osoblje šaljući ih u samoubilačke misije, izjavio je za RIA Novosti, zarobljeni ukrajinski vojnik Aleksandar Skalatski.

„Ima 300 ranjenih i 200 pobijenih, mnogo gubitaka. Svi su moralno pali i umorni od borbe“, rekao je on.Prema njegovim rečima, komanda se prema svojim potčinjenima odnosi grubo.

„Šalju nas tamo gde uopšte ne treba ići. Obmanjuju, grubo rečeno. To se dogodilo kada su nam rekli da zauzmemo poziciju, kada smo došli do tačke, rekli su nam da su pokrenuli dron, i da je pregledao sve, i da je sve čisto, i da možemo ići. Prošli smo doslovno 150 metara pod vatrom ruskih vojnika. Kada su nas zarobili, rekli su nam da su nas videli kako idemo. Naš komandir nas je prevario. Rekao je da je sve čisto, sedite u skloništu, dva dana – i zamenićemo vas“, objašnjava ukrajinski vojnik.

Prema rečima vojnika, on nije prošao nikakvu vojničku obuku.

„Nisu nas obučavali, rekli su, idite, tamo sedite dva-tri dana, i vratićemo vas, pa zameniti. Prvi put sam uopšte naleteo na ruske vojnike. Pre toga su nas dva puta vozili na neki „zeleni kamp“. Jednom sam ispalio redom 30 metaka, a drugi put pojedinačno, i to je to. Za 33 godine, evo, to je sve što sam ikada pucao u životu“, rekao je Aleksandar Skalacki.

On je radio kao kuvar i nije želeo da služi vojsku, pokušavao je da izbegne poziv.

„Dobili smo pozivnicu na kontrolnom punktu, i rekli mi da se javim u vojni odsek. Rekli su da prođem komisiju i da se vratim kad budem bio pregledan. Hteo sam izbeći vojnu službu zbog zdravstvenih razloga, i skoro mi je uspelo.

Radio sam kao kuvar u evropsko-japanskoj kuhinji. Pripremao sam suši i picu. Imam ženu i dvoje dece. Poslednji put sam razgovarao s njima pre osam dana. Veoma su zabrinuti. Moja majka je stara, ima 76 godina, takođe je zabrinuta. Ne znaju ništa o meni, a o tome ih izveštava naša uprava. Verovatno su im rekli da ne znaju gde sam. Uprava ne prenosi informacije porodici“, otkriva ukrajinski zarobljenik.

Svojim kolegama, Aleksandar Skalacki preporučuje da se predaju kao zarobljenici. „Svima govorim- bolje se predajte kao zarobljenici ako želite ostati živi. Ovde se postupa dobro, daju nam jesti, spavamo… Sve je u redu“, rekao je zarobljenik.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Jevreji salju Ukrajince pod ruski noz, a Ruse pod Nato noz. U medjuvremenu, ubijaju decu i bebe u Palestini, na ocigled celokupne svetske javnosti koja ce, uskoro, poslati paketice mrtvoj deci.

  • VRSK says:

   Ne idu Rusi pod Nato voz,jer su ga Rusi pretvorili u pepeo.

   • persida says:

    Pa, sa kim onda ratuju u Ukrajini, izgleda da nisi obavesten.

 2. Velika Metla says:

  Tačno tako....., šta si pucao..., pucao si..., i nema više.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *