УКРАЈИНЦИ 11 ПУТА покушавали да деблокирају остатке свог бахмутског гарнизона

UKRAJINCI 11 PUTA pokušavali da deblokiraju ostatke svog bahmutskog garnizona

12 maja 2023

UKRAJINSKE su počele da izvode kontranapade severozapadno i jugozapadno od Bahmuta (Artjomovska) – oko naselja Hromovo i u pravcu Kleščejevke.

Sa zadatkom da deblokiraju ostatke svog garnizona, koji pokušava da se održu na zapadnoj periferiji Bahmuta.Ukrajinci u ovim napadima trpe velike gubitke i već su primorani da koriste i svoje strateške rezerve, takozvanu „gardu buduće kontraofanzive“. A pokušali su već dva severno od Hromova i kod Ivanovskog (Krasnog).

Ministarstvo odbrane RF noćas je saopštilo da su Ukrajinci samo severno i južno od osam puta napadali na ruske pozicije i tri puta pod borbom tražili slaba mesta u ruskoj odbrani. Bez uspeha.

Moskovski vojni ekspert Vasilij Dandikin procenjuje:

„Sada neprijatelj baca u kontranapade jedinice koje je spremao za protivofanzivu velikih razmera. Situacija, naravno, nije laka, ali mislim da neće uspeti. Naši momci znaju sa kim imaju posla i kako da se suprotstave neprijatelju. Ukrajinske formacije sada trpe velike gubitke. Siguran sam da će naši borci obaviti svoj posao u Bahmutu, nakon čega će početi oslobađanje drugih naselja“.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *