УКРАЈИНЦИ БЕСНИ НА ХРВАТЕ: Заборавили сте одакле сте дошли

UKRAJINCI BESNI NA HRVATE: Zaboravili ste odakle ste došli

22 jula 2018

„Najstrašnije“ za Ukrajinu je što je ceo svet zanemaruje, izjavila je bivša poslanica Vrhovne rade, ukrajinska nacionalistkinja Irina Farion, koja je kritikovala Hrvatsku što je zaboravila svoju prošlost.

„Da nas poštuju, ne bi progonili igrača za parolu ’Slava Ukrajini!‘ Čak i Hrvati nas zanemaruju“, izjavila je Farionova za ukrajinski „Peti kanal“.Ona je navela da su se stanovnici Hrvatske preselili na Balkan „sa teritorije zapadne Ukrajine u periodu od četvrtog do šestog veka“. Prema njenim rečima, čak i za naziv države Hrvati treba da zahvale Ukrajincima. Farionova je izjavila da će uskoro objaviti zbirku članaka u kojima se objašnjava da etnonim „Hrvati“ dolazi od Horiva — imena jednog od braće koja su, prema legendi, osnovala Kijev.

Po mišljenju filologa, reč Hrvatska proizilazi iz drevne iranske reči koja znači „pastir“.

Farionova je poznata po svojim provokativnim i nacionalističkim izjavama. Ranije je pozivala da se „udare po zubima“ građani koji govore ruskim jezikom i nazivala ih je zaostalim izdajnicima i najvećim problemom.

KOMENTARI7 komentara

 1. spira says:

  pa ovi su luđi od samih Hrvata

  • Turbo hrvat u Švabiji says:

   katolici i jedni i drugi, treba li išta više reći od čega im je takvo stanje ???

   • Turbo hrvat u Švabiji says:

    govorim naravno za ove lvovske i kijevske ukrose-katolike, manjine koja je sa cionistima uz pomoć kauboja pučom uzurpirala vlast (neće još dugo)

   • Mate says:

    U Ukrajini neznatan broj katolika, osim ono malo poljaka koji su preživeli banderovce.Ukrajinci su ortodoksi, samo ti to ne kontaš.

 2. Dane Radakovic says:

  staljin je bija hrvat i odceppija ukrajinu od Praoslavne RUSIJE ...

  • PASTOR AETERNUS says:

   Staljin je bio MILOSRDAN i zato nezaslužuje poštovanje jer kad je mogao nije napravio šta je morao:da Zatre i Satre svaki virus Nacizma već je dopustio da taj virus evoluira u neodoljivi smrad Klero-Naci-Fašizma u kome se nakon 75godina gušimo.

 3. PASTOR AETERNUS says:

  Poštovani posetioci ovog sajta. Pogledajte klip na jutubu da vodite o kakvoj se ličnosti ovde govori ; Irina je pravi primer onoga šta ja nazivam UZVIŠENOST MORALNOG P O S R N U Ć A koje treba da bude posebno odelenje na Filosofskim fakultetima na smeru Etika jer Ona nije samo dotakla dno dna moralne izopačenosti već je nadmašila takvo stanje izazivajući zakone fizike koji dovode do UZVIŠENOSTI MORALNOG POSRNUĆA. Pažnja kod gledanja da vam ne pozli kako matletira decu čija imena njoj smrde na ruska pa ili neka im roditelji promene imena u tzv. "ukrajinska" ili neka se sele u Moskoviju (gadi joj se reći Rusiju ali i direktno poručuje da će od prevelike Rusije da ostane samo Moskovija =moskovska kneževina. Pa sad nek neko od "pametnih" glava kako srpskih tako i ruskih kaže da najave o Beogradskom Pašaluku nemaju veze sa Moskovijom kao završnici oslobađanja porobljenih naroda Sibira od ruske oligarhije.!!!!)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *