УКРАЈИНЦИ БЕЖЕ СА ЈУЖНОДОЊЕЦКОГ ФРОНТА! РУСИ СПРЕМАЈУ ВЕЛИКИ ПРОБОЈ у Красногоровки која је за Кијев „Авдејевка 2″

UKRAJINCI BEŽE SA JUŽNODONJECKOG FRONTA! RUSI SPREMAJU VELIKI PROBOJ u Krasnogorovki koja je za Kijev „Avdejevka 2″

9 maja 2024

UKRAJINSKE jedinice beže sa položaja duž cele linije od Netajlova do Novopokrovskog.

Povlače se u Karlovku, Novosjolovku Prvu i Skučnoe. Rusi su odmah preuzeli kontrolu nad ostavljenim naseljima.Desetak sati ranije isto se dogodilo i sa naseljem Umanskoe. Obistinjuju se. U suštini, prognoze da se ukrajinski donbaski front počeo rušiti.

RUSI RAZREZALI POPOLA KRASNOGOROVKU

KIJEVSKI režim je pred gubitkom „Avdejevke broj dva“. Krasnogorovke – zapadnog i dobro utvđrenog predgrađa Donjecka.

Ruska vojska je u taj grad ušla sa severa, stigavši do lokalnog stadiona i staračkog doma, a već nekoliko dana drži teritoriju fabrike vatrostalnih materijala.

Borbe se već vode u neposrednoj bližini zgrade gradske administracije. Dakle: u centru.

Ruski klinovi krodiru i sa juga i sa severa i ostalo im je manje od jednog kilometra da se spojeve. Da raskeu i grad i ukrajinsku odbranu – popola.

I ukrajinski ratni izveštači priznaju da će delovi Krasnogorovke – Solnečni i Vostočni – vrlo brzo preći pod kontrolu Rusije.

Američki Institut za istraživanje rata (ISW) priznao je da su ruske snage probile ukrajinsku odbranu i u istočnom delu Krasnogorovke, potpuno zaposevši ulicu 1. maja. Ukazao je da to znači da je ukrajinski garnizon koji drži Solnečno, zapravo odsečen od svoje glavne.

Ruski ratni izveštač Aleksandar Sladkov objavio je da su ruske jurišne grupe sa minimalnim gubicima izbacile Ukre iz fabrike vatrostalnih materijala zahvaljujući i detaljnoj mapi zdanja i podzemnih prolaza koju su im dostavili njeni inženjeri.

Oni kojima je dojadila «kijevska okupacija».

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Ruska vojna taktika zove se maskirovka. Kada će Rusi udariti, na kom mestu i u kojim rokovima će izvršiti ono šta planiraju, samo oni znaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *