Ukrajinci doživeli težak poraz kod Marinovke

Ukrajinci doživeli težak poraz kod Marinovke

14 septembra 2014

unist_ukr_v_1_0Oružane snage Novorosije (OSN) uspostavile su kontrolu nad teritorijom u zaleđini grupe ukrajinskih jedinica kod Debaljceva koja se smatra „udarnom pesnicom” nove ofanzive kijevske hunte koja se najavljuje.

Put Artjomovsk-Debaljcevo nalazi se pod artiljerijskom kontrolom OSN, pa se, čak, može govoriti i da su ukrajinske jedinice u „operativnom okruženju”. Međutim, to zasad za njih ne predstavlja neku posebnu opasnost.

Jedan odred OSN opkolio je kod Ždanovke ukrajinski bataljon. Reč je o klasičnom opkoljavanju, pa iz Kijeva stigla naredba da se probojem iz Debaljceva taj obruč razbije. Međutim, pokušaj proboja je ostao – pokušaj (sa nemalim gubicima).

Najgori poraz u vreme formalnog prekida vatre ipak su Ukrajinci doživeli kod prigraničnog mesta Marinovka. Izgubili su veliku vojnu kolonu koja je potpuno uništena.

Ukrajinci su pokušali da se probiju i do donjeckog aerodroma i da pomognu svojima koji su u okruženju, ali je jedinica koja pokušala proboj bila takođe razbijena.

U DONJECKU UBIJENO 20 CIVILA

Premijer DNR Aleksandar Zaharčenko je izjavio da je prilikom bombardovanja Donjecka ubijeno oko 20 civila. Artiljerijska vatra ne prestaje već nekoliko časova.

„Gađanje stambenih četvrti ima samo jedan cilj – čeka se na naš odgovor. Mi se pridržavamo dogovorenog u Minsku. To je provokacija kijevskih vlasti. Oni žele da otvorimo vatru“, kaže Zaharčenko.

KOMENTARI2 komentara

  1. miloš says:

    A šta čekate, da vam pobiju pola grada pa da odgovorite ! Na prvi hitac provokacije, juriš sve do Kijeva...!!

  2. Skyman says:

    To i ja mislim svom snagom napred bez milosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *