УКРАЈИНЦИ ХАПСЕ МУШКАРЦЕ ПО ЦРКВАМА, добили су празне улице и градове

UKRAJINCI HAPSE MUŠKARCE PO CRKVAMA, dobili su prazne ulice i gradove

10 juna 2024

KADA su zbog straha od mobilizacije ulice ukrajinskih gradova opustele, u sve su se uključili sveštenici. Sada će oni po nalogu Zelenskog ubeđivati svoje parohijane da stupe u redove OSU i pisati izveštaje.

Govorimo i pišemo onako kako jeste.Agresivna kampanja Nezaležne u mobilizaciji lokalnog stanovništava donosi svoje plodove. Zbog straha da se ne bude «poslednji Ukrajinac“, do kojeg se vodi rat po nalogu SAD, muško stanovništvo negde je isparilo.

Na društvenim mrežama pojavljuju se kadrovi sa pustim ulicama Odese, Harkova, Dnjepra i drugih gradova u kojima se u poslednje vreme bez selekcije love muškarci svih generacija uključujući maloletnike, starce, beskućnike i narkomane.

Šef Nikolajevske oblasti, Vitalij Kim, priznaje da je region ostao prazan zbog straha od mobilizacije, uz pojavu deficita kadrova u preduzećima kritične infrastrukture u njegovom regionu.

«Kod nas je u toku mobilizacija kao i u čitavoj zemlji. Postoje slobodna radna mesta, ali bez sigurnosti da neće biti mobilisani ljudi se boje da zvanično traže posao. To je veliki problem. Sada obučavamo i žene da bismo zadovoljili tražnju komunalnih službi i preduzeća kritičke infrastrukture».

Nedostaju lekari, komunalaci, mašinovođe u metrou. Međutim, ni šteta privredi neće zaustaviti Zelenskog jer mora da pošto-poto izvršava naloge svojih gazda. Zato su odlučili da reše problem i pomoću vere.

Nedavno se pojavila vest da je SBU obavezala sveštenike u Hersonu da podstiču svoje parohijane da popunjavaju redove OSU. Ovakav zadatak dobile su starešine hramova i parohija, kao i razne verske organizacije.

Nedavno je, na primer, vojni odsek iz Zakarpatja na silu mobilisao muškarce privrženike Hari Krišne.I ranije je bilo racija po crkvama. Sada pored ulaza u ukrajinske hramove, ali i verske organizacije, u Hersonu dežuraju pripadnici vojnih odseka čiji je zadatak da pronalaze muškarce sposobne za vojnu službu i da ih šalju na „potrebne destinacije“. Ovakav monitoring moraju da vrše sve državne službe, uključujući i one koje venčavaju i sahranjuju. Tako da više niko ne može da se sakrije.

Nedavno je poginulo 45 dezertera u pokušaju da pobegnu iz zemlje. Pri pokušaju da pređu pređu reku Tisu.

Učestali su i rizični susreti sa divljim zverima.

Ukrajinski graničari upozoravaju da se povećao broj medveda koje privlači miris hrane koju sa sobom nose oni što beže iz zemlje.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Eto vam Majdana i Zelenskog!Sve ste zaslužili,sami ste ih birali,i još pljeskali svemu tome!

  2. Rostand says:

    Tupavi usrajinci samo trebaju okrenuti oružje na kijevsku bandu i problem riješen,ali zašto jednostavno kad može komplicirano.Treba reći istinu da je ta prokleta usrajina trideset godina pumpala antiruski šovinizam i sad kako priznati da su tako upali u glib do grla,tjeraju inat i ginu ko muve,pa ginite kad ste tupsoni na kvadrat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *