УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ НОВОРУСИЈУ – Србин погинуо у одбрани Донбаса!

UKRAJINCI NAPALI NOVORUSIJU – Srbin poginuo u odbrani Donbasa!

14 oktobra 2016

ukrajina-front-jt

Zamenik komandanta operativne komande DNR-a Eduard Basurin saopštio je da je tokom prošle večeri pokušan snažan proboj neprijateljskih snaga na južnom delu zone razgraničenja.

Kako je saopštio Basurin, proboj je pokušan na području sela Kominternovo, a napad su izvršili pripadnici plaćeničkog odreda, takozvane „Gruzijske legije“ koja je sačinjena ponajviše od Gruzina i Poljaka.

Napadu je prethodio dugotrajan minobacački napad, naveo je Basurin. Nakon granatiranja, u napad su krenule dve grupe od po 30 vojnika, koji su pokušali da iz različitih pravaca zaobiđu i zauzmu pozicije DNR-a u blizini Kominternova. Kako je prenela informativna agencija ruske vojske, TV Zvezda, ukrajinske jedinice su u napadu koristile i oklopna vozila.

„Neprijatelj je bio primoran da odustane od svojih planova i pretrpeo je gubitke — više od 15 plaćenika ubijeno i 25 ranjeno“, naveo je Basurin i dodao da su u borbama stradala i dva vojnika iz sastava 9. puka: „Poginuo dobrovoljac iz Rusije ‘Čeljab’ i vojnik ‘Srbin’, a ranjeno je još njih petoro“.

Svojim akcijama je ukrajinski vojno-politički vrh još jednom pokazao nespremnost za rešavanje sukoba putem pregovora i potvrdio da samo obmanjuje svojim izjavama o navodnoj želji za mirom u Donbasu, ocenio je drugi čovek DNR-a.

On je rekao da DNR zahteva od OEBS-a osudu akcije ukrajinske komande po pitanju ovih napada, kao i zločine ukrajinske DRG kada su 8. oktobra dva vojnika narodne milicije DNR-a poginula, a jedan zarobljen.

Izvor: Pravda/Njuz front Srbija

KOMENTARI3 komentara

 1. sofija says:

  Zasto Putin ovo tolerise, ume li neko da objasni????

  • slobo says:

   Neko rece u komentaru da je Putin pametniji od nas sviju I da je strpljiv I razuman.Ja mislim da on nema muda I da treba da reaguje kao I Ameri .Par raketa koje su promasile brod u Jemenu Ameri odmah bombarduju I nikog ne pitaju za dozvolu tako da daju do znanja da ih ne smijes dirati ili ces dobiti po guzi.Putin u vecini slucajeva samo osudjuje I uzda se u diplomatiju .Zapad I Ameri ga samo zajebavaju I lazu mu u oci sto I budala vidi a on ih naziva zapadni partneri .Il je lud il se pravi lud .Opkolili su ih sa svih strana ,dosli I'm pod nos a ovaj samo to osudjuje I upozorava.Ostavi se Putine pameti I strpljenja nego konkretno nesto uradi da znaju dokle mogu da idu jer ovi na zapadu samo laju ali se privlace kao hijene iza ledja .Ja mislim da ce ga na kraju izlevatit ko malog majmuna.Kad I'm pkazes zube I malo ih podprasis pobjece ko kukavice pa oni samo tuku sa udaljenosti onim tomahawk raketama.Sto se tice nuklearnog rata to je samo brbljanje jer oni dobro znaju sta to nosi sa sobom.Diplomatije vise nema I to se pokazalo u Iraku Afganistanu Libiji Sirija .Who is next.

 2. Lepi Milenko says:

  Koliko brbljanja, a Srbin koji je poginuo briga vas! Niti ime niko ne pita. Samo rat, rat, rat, ekspanzija, tudje grabi, igraj žrtvu, i onda covek pogine u tom ludilu i sta???? Nista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *