УКРАЈИНЦИ НЕМАЈУ РЕШЕЊЕ ЗА НОВУ РУСКУ ТАКТИКУ

УКРАЈИНЦИ НЕМАЈУ РЕШЕЊЕ ЗА НОВУ РУСКУ ТАКТИКУ

1 априла 2023

Десет руских С-35 бацило је 11 вођених ваздушних бомби изнад Сумске области, а украјинска ПВП нема решење за нову руску ваздушну тактику.

Напад се догодио пре шест дана, а Руси су исту тактику поновили 29. марта у нападу на Билопиљ, такође у Сумској области.Треба напоменути да Су-35 лети на висини избегавајући домет украјинске ПВО. Следи лансирање крилатих ваздушних бомби и то представља нову претњу за украјинску војску. Анализу ових напада изнео је нико други до портпарол команде украјинског ратног ваздухопловства Јуриј Игнат.

Он је јуче, 30. марта, говорио за украјинску телевизију. Према његовим речима, локални системи ваздушних противмера нису успели да се изборе са осујећивањем бачених авио-бомби.

„Они (руски Су-35 – прим. аут.) бацају бомбе изнад зоне“, каже руска војска.

Јуриј Игнат је признао да је то нова претња, описујући оно што се дешавало као „бомбе од 500 килограма које лете десетинама километара“.

Извештаји о употреби ваздушних бомби почели су да стижу крајем прошле године. Од тада су се, међутим, све више појављивале информације, укључујући фотографије неких неексплодираних бомби, које потврђују да Русија користи нову тактику која сада није само претња већ и велики проблем за украјинску одбрану.

Често се говори о употреби ФАБ-500М-62. Може да га носи скоро сваки руски ловац, а не само Су-35. Да би од њега направили крилну бомбу, Руси су набавили сет вођених крила.

У принципу, ово није ново, западна војска такође користи сличне комплете који их претварају у паметне авио-бомбе, преноси Булгарианмилитарy.

Експлозивна бомба ФАБ-500 М-62 је дизајнирана за уништавање војних индустријских објеката, железничких чворова, лаких оклопних и меканих циљева, људства, војних теренских утврђења

(Bulgarianmilitary)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Cp6a says:

    Бајдене, лепо сам ти говорио да држиш Рујке даље од швајс-апарата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u