УКРАЈИНЦИ НЕМАЈУ РЕШЕЊЕ ЗА НОВУ РУСКУ ТАКТИКУ

UKRAJINCI NEMAJU REŠENJE ZA NOVU RUSKU TAKTIKU

1 aprila 2023

Deset ruskih S-35 bacilo je 11 vođenih vazdušnih bombi iznad Sumske oblasti, a ukrajinska PVP nema rešenje za novu rusku vazdušnu taktiku.

Napad se dogodio pre šest dana, a Rusi su istu taktiku ponovili 29. marta u napadu na Bilopilj, takođe u Sumskoj oblasti.Treba napomenuti da Su-35 leti na visini izbegavajući domet ukrajinske PVO. Sledi lansiranje krilatih vazdušnih bombi i to predstavlja novu pretnju za ukrajinsku vojsku. Analizu ovih napada izneo je niko drugi do portparol komande ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ignat.

On je juče, 30. marta, govorio za ukrajinsku televiziju. Prema njegovim rečima, lokalni sistemi vazdušnih protivmera nisu uspeli da se izbore sa osujećivanjem bačenih avio-bombi.

„Oni (ruski Su-35 – prim. aut.) bacaju bombe iznad zone“, kaže ruska vojska.

Jurij Ignat je priznao da je to nova pretnja, opisujući ono što se dešavalo kao „bombe od 500 kilograma koje lete desetinama kilometara“.

Izveštaji o upotrebi vazdušnih bombi počeli su da stižu krajem prošle godine. Od tada su se, međutim, sve više pojavljivale informacije, uključujući fotografije nekih neeksplodiranih bombi, koje potvrđuju da Rusija koristi novu taktiku koja sada nije samo pretnja već i veliki problem za ukrajinsku odbranu.

Često se govori o upotrebi FAB-500M-62. Može da ga nosi skoro svaki ruski lovac, a ne samo Su-35. Da bi od njega napravili krilnu bombu, Rusi su nabavili set vođenih krila.

U principu, ovo nije novo, zapadna vojska takođe koristi slične komplete koji ih pretvaraju u pametne avio-bombe, prenosi Bulgarianmilitary.

Eksplozivna bomba FAB-500 M-62 je dizajnirana za uništavanje vojnih industrijskih objekata, železničkih čvorova, lakih oklopnih i mekanih ciljeva, ljudstva, vojnih terenskih utvrđenja

(Bulgarianmilitary)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Cp6a says:

    Bajdene, lepo sam ti govorio da držiš Rujke dalje od švajs-aparata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *