Украјинци оборили малезијски авион МХ17 (ВИДЕО)

Ukrajinci oborili malezijski avion MH17 (VIDEO)

13 oktobra 2015

malezijski-650x283Rezultati istraživanja o padu malezijskog aviona MH17 pokazali su da je on bio srušen sa teritorije koja je pod kontrolom ukrajinske vojske, saopštio je ruski koncern „Almaz-Antej“.

Ruski koncern „Almaz-Antej“ sproveo je rekonstrukciju događaja i utvrđeno je da je avion bio srušen sa teritorije koju kontroliše ukrajinska vojska. Rezultati ruskog proizvođača protivraketnog sistema „Buk“ u potpunosti opovrgavaju nalaze holandske komisije o tipu rakete koja je mogla da sruši Boing 777.

„Ukoliko je Boing srušen sistemom Buk, mogla bi samo da bude korišćena raketa 9m38. Takođe, raketa je eksplodirala 20 metara od levog motora aviona, što ujedno znači da je raketa ispaljena iz mesta Zaroščenskoe, koje je pod kontrolom ukrajinske vojske“, rekao je na predstavljanju izveštaja direktor koncerna Jan Novikov.

Prema njegovim rečima, da je raketa doletela iz mesta Snežni, kao što to tvrdi holandska komisija, ona bi eksplodirala sa desne strane aviona.

Malezijski Boing 777, koji je leteo iz Amsterdama u Kuala Lumpur srušen je na jugoistoku Ukrajine 17. jula prošle godine, kada je poginulo 298 ljudi.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Od prvog dana znamo da su ukrajinci po naređenju SAD srušili avion, da bi optužili Rusiju. Ne bi zapad čekao ni sekunde, da imaju ikakav argument da su ga srušili Rusi. Ovako razvlače, dok javnost ne zaboravi na avion. Do sledećeg "aviona".

  2. Steva says:

    O tome je cak suvisno i diskutovati,jer da su ga prorusi srusili,to bi bila hajka na Rusiju.Bice zvanicno objavljeno ko ga je oborio kad "prodje voz",odnosno kad vise ne bude imalo nikakav znacaj.

  3. pravda says:

    americka govna su spremna na sve, Docice im kraj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *