УКРАЈИНЦИ ОДГОВОРИЛИ ЗАПАДУ: Нећемо у НАТО ако то значи да треба да одустанемо од територија

УКРАЈИНЦИ ОДГОВОРИЛИ ЗАПАДУ: Нећемо у НАТО ако то значи да треба да одустанемо од територија

30 новембра 2023

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба изјавио је да Украјина неће пристати на то да преда територије које се сада налазе под контролом Русије, чак ни уколико би јој то омогућило да уђе у НАТО.

Он је, пред почетак Савета Украјина-НАТО у Бриселу, истакао да власти Украјине намеравају да се врате границама из 1991. године, и поручио да је разочаран којим темпом Запад шаље војну помоћ Кијеву.„Морамо да наставимо да се боримо. Украјина неће да се повлачи. Из неког разлога, увек је лако посаветовати неког другог да одустане и направи уступке. Нека то предложе својим владама и народу да напусте њихове територије. А ако то ураде, онда сам спреман да саслушам њихове аргументе“, рекао је он.

Министар је јуче у Бриселу такође изјавио да Кијев не одустаје од уласка у Алијансу, али да је потребно да исто то желе и чланице пакта како би се приступање десило. Додао је и да Украјина види да „од почетка рата НАТО није учинио никакве кораке за интеграцију“ Украјине у Алијансу.

„Питање уласка у НАТО налази се у уставу. Осим тога, структура Алијансе представља најефективнији механизам безбедности на европском простору“, прокоментарисао је он.

Уз то, како је рекао, украјинско питање тиче се не само Украјине, већ и безбедности читавог евроатлантског простора:

„Најбољи начин да избегнете слање сопствених војника у рат је да помогнете другој земљи која се бори у рату“.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad5 says:

    ove budale još misle da će ih primiti u NATO prosto je neverovatno koliko je tamo kolektivno izgleda nizak IQ...stvarno su bre BUBUMENTI,slučaj za agencije koje se brinu o ljudima sa specijalnim potrebama,ali ja još nisam čuo da je neko presadio MOZAK uspešno...

  2. Milutin says:

    Prinudna mobilizacija u Ukrajini će dovesti do toga da će ljudi koji su poslati u rat gledati samo kako da prežive da bi se što pre predali Rusima. Tako da je netačna tvrdnja da se Ukrajina može boriti umesto drugih zemalja. A takođe je netačno da Rusija ima nameru da napadne Evropu. Rusija je, i ako je u pitanju kratak vremenski period, može se reći davno okrenula leđa Evropi. Uz to Rusija i Kina odsecaju neo-kolonijalne veze Zapada sa ostatkom sveta. Rusija treba Evropi ali Evropa više ne treba Rusiji. Ako budu hteli saradnju moraće stati u red. Francuska je to prva uradila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u