УКРАЈИНЦИ ОПТУЖИЛИ РУСЕ да су украли име „Русија“? Ево шта су им Руси одговорили!

UKRAJINCI OPTUŽILI RUSE da su ukrali ime „Rusija“? Evo šta su im Rusi odgovorili!

4 jula 2018

U Ukrajini postoji epidemija političke kleptomanije u pogledu istorijskih događaja, izjavio je deputat Državne Dume sa Krima, Ruslan Balbek, komentarišući reči ukrajinskog poslanika o „krađi“ Rusije „tuđe istorije“.Ranije je deputat Vrhovne Rada Andrej Ilenko na TV kanalu „112 Ukrajina“ rekao da Rusija „krade tuđu istoriju, počevši od svog imena“.

„U Ukrajini je sada epidemija političke kleptomanije, u prvom redu, poslanici pokušavaju, pod okriljem imena „Rus „, da ukradu sve istorijske događaje koji su se desili na teritoriji Rusije i da ih pripisuju sebi,“ – rekao je za RIA Novosti Balbek.

Političar je ironično primetio da tako Kijev brzo može proglasiti „ukrajinsku pobedu na Kulikovom polju“, osvajanju Sibira ukrajinskog kozaka „Ermaka“ i tako dalje.

„Sledeće će biti osvajanje Krima, putovanja oko sveta, da se na bilo koji način sakrije činjenica da je pre ulaska ruske države Ukrajina bila „divljo polje“, gde nije bilo vlasti i poretka, niti zaštite svojih građana od spoljnih agresora“ – zaključio je Balbek.

KOMENTARI4 komentara

 1. goktrina soka says:

  Ukrajini je i sada drzava"divlje polje",kakva istorija takva sadasnjost.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ukrajina radi iste svinjarije kao i ostale novonastale kaubojske "države" nastale u 21.veku, tj.stvorene od strane glavnog svetskog kauboja, "države" koje nisu nikada imale državnost,nikada nisu ratovale za svoju slobodu nego su se samo priključivale najjačoj sili u datom trenutku,nikad nisu imale svoju istoriju,jezik,znamenite ljude. Hrvacka je pandan Ukrajini na Balkanu; dok im Karadžić nije dao srpski jezik na svakih 50 km govorili su različitim jezicima ili dijalektima a onda im je tito dozvolio da ga nazovu hrvackim jezikom, samo zato što su Tesla i Bošković (za M. Milankovića nisu ni čuli) rođeni u Austrougarskoj i Dubrovačkoj republici oni kažu da su oni njihovi "znanstvenici" iako i na Nijagari lepo ima spomenik na kojem piše da je srpski naučnik, kao što je i Bošković; takvim bezobrazlucima zaista nema mere i ti novi narodi i nove "države" koje su ionako pred propasti, gade mi se.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   da se ispravim; Ukrajina uopšte nije jedinstvena, tamo je izvršen puč u režiji koga drugog nego amerikanaca a preko 50% stanovništva je prorusko, tako da se i meni iznad potkralo krivo generalizovanje.

 3. Miraš says:

  Nekadašnja Kijevska Rusija jeste bila moćna država, u svom vremenu ona je bila i najveća evropska država. Ali država nije mogla dugo da potraje jer se našla na udaru raznih osvajača i sa Istoka i sa Zapada i sa Juga. To je bitan razlog zašto je neko vreme Ukrajina bila bezljudna tj. "divlje polje". Istorija Ukrajine uvek je teška, naprimer u drugom svetskom ratu Ukrajina je bila sovjetska republika sa najvećim brojem ljudskih žrtava. Koji god istorijski period da se pogleda teško periferiji ruskog sveta, a iz našeg iskustva teško periferiji slovenskog sveta. Čak kad gledamo samo srpski narod na prostoru bivše SFRJ te isto su veoma loše prošle naše periferije kao npr. nekadašnja Republika Srpska Krajina. Pravoslavni hrišćani nikako da iz teških lekcija nešto i nauče te da postanu pametniji i mudriji. Srbija i Ukrajina u novijem vremenu imaju isti problem da su iznutra okupirane zemlje i da ne umeju iz toga da se izbave. No, nikad se ne zna. Možda se Ukrajina prva nekako oslobodi, a ako se to desi možda će nam njihovo iskustvo biti dragoceno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *