УКРАЈИНЦИ ПОЧЕЛИ да у малим групама беже из БАХМУТА око којег Руси затварају обруч

UKRAJINCI POČELI da u malim grupama beže iz BAHMUTA oko kojeg Rusi zatvaraju obruč

5 februara 2023

NEKE ukrajinske jedinice – u svakom slučaju, neki njihovi pripadnici – napuštaju Bahmut (Artjomovsk).

Nije jasno da li po naredbi i planski ili – beže.Renomirani moskovski dnevni list „Izvestija“ objavio je: „Oružane snage Ukrajine počinju da se povlače iz grada. Postoji i snimak koji to potvrđuje. Na njemu jedan od ukrajinskih vojnika govori: „Za pola sata smo imali četiri ranjena i dva poginula. I druge naše jedinice trpe gubitke. Odlazimo. Mislim da će se povlačenje odvijati u malim grupama“.

Ovo je znak da će Bahmut ubrzo preći u ruske ruke, a to znači da će ubrzo pasti i Seversk i da će se linija fronta pomeriti prema Slavjansku, Kramatorsku i Konstantinovki.

Indikativno je da je gradonačelnik Slavjanska, Vadim Ljah, pozvao njegove stanovnike na evakuaciju „zbog približavanja linije fronta“

Aleksej Arestovič, donedavni savetnik kabineta Vladimira Zelenskog, izjavio je da Donbas može potpuno preći pod kontrolu ruske vojske tokom narednih 2-3 meseca.

Po njegovim rečima, ukrajinsku armiju „čekaju neprijatnosti» jer je sada na frontovima „moćna ruska grupacija koja će prinuditi ukrajinske snage na uzmicanje“.

Ruska specijalna vojna operacija (SVO) nastaviće se do potpunog poraza Oružanih snaga Ukrajine – ocenio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

Naglasio je da su Oružane snage Ukrajine uz podršku Zapada počele da predstavljaju pretnju bezbednosti Ruske Federacije i da se zato Vladimir Putin odlučio na potpunu demilitarizaciju Kijeva od samog početka SVO.

„Mi to zovemo ‘invazija’, ali to je zaista kontraudar. Rusi odgovaraju na pretnju koja je proširila svoje metastaze po istočnoj Ukrajini i koja je bila osmišljena da uništi samu Rusiju“, rekao je Mekgregor.

Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov, urednik časopisa „Arsenal otadžbine“, javno je predložio da se granica fronta u okviru specijalne operacije pomeri sve do zapadnog dela Ukrajine.Do njene današnje granice sa Poljskom, Mađarskom i Rumunijom. Pritom je napomenuo da će Oružane snage Ukrajine nastaviti da granatiraju ruske teritorije, pa će biti optimalno samo napredovanje ruskih trupa ka granicama sa zemljama članicama NATO.

Drugi Amerikanac znalac ukrajinskog rata – Skot Riter – rekao je da Džo Bajden slanjem tenkova režimu u Kijevu nastoji da sačuva svoju reputaciju.

Dodao je da na takav zaključak upućuju i premali broj tenkova i dug rok njihove isporuke, što znači da neće uticati na situaciju u ukrajinskoj krizi u korist Kijeva:

„To je politički front. Bajden sve zna, Ostin sve zna, Salivan zna – svi znaju da je gotovo, pa zamazuju oči američkom narodu i prave sebi priliku da mogu da tvrde da SAD dale sve od sebe da pomognu Ukrajini, ali da to nije bilo dovoljno jer su Rusi preveliki i strašni. A činjenica je da mi bukvalno žrtvujemo Ukrajinu i ukrajinsku vojsku“.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    A gdje nisu ameri žrtvovali tuđe vojske pa i države, gdje god su umješali svoje prste bilo je tako. Šiptari nisu svesni da će i oni biti krpa za brisanje cipela i to američkih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *