УКРАЈИНЦИ ПОТВРДИЛИ ДА СУ ФРАНЦУЗИ ДОШЛИ

UKRAJINCI POTVRDILI DA SU FRANCUZI DOŠLI

27 maja 2024

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Aleksandar Sirski saopštio je da je potpisao dokumente kojima se dozvoljava poseta francuskih instruktora centrima za obuku u Ukrajini.

„Već sam potpisao dokumente koji će prvim francuskim instruktorima omogućiti da posete naše centre za obuku i da se upoznaju sa njihovom infrastrukturom i osobljem“, napisao je on na svom Telegram kanalu.U međuvremenu, francuski TV kanal BFM Biznis, pozivajući se na reči Ministarstva odbrane Francuske preneo je vest da se pitanje slanja francuskih instruktora u Ukrajinu, radi obučavanja ukrajinskih vojnika, i dalje razrađuje.

Podsećanja radi, francuski predsednik Emanuel Makron je još krajem februara izjavio da ne treba isključiti mogućnost slanja trupa u Ukrajinu, a sličnu izjavu ponovio je i početkom maja, dodajući da su „mnoge zemlje razumele njegovu ideju i da su se složile sa tim pristupom“.

Sa druge strane, direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin je još 19. marta rekao da Francuska već priprema vojni kontingent za slanje u Ukrajinu, dok su brojni ruski zvaničnici upozorili da će francuski vojnici biti legitimna i prioritetna meta ruske vojske.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gde je ovime kraj ? says:

    Da li su došli sa "ševronima " na bluzama uniformi - oznakama na levom ramenu ? Samo to menja igru jer oni su i tako odavno tamo ali ne u svoje ime i za svoj račun nego za račun Ukrajinaca kojima su oni svakako već poznati . Ako je to tako a još nije izvesno da jeste ili nije nekome je očigledno stalo do nepredvidljivih eskalacija sukoba .Instruktor navodno može do nosi sa sobom- " samo " istruktorska znanja ". Ali ako je sposoban da daje instrukcije postavlja se pitanje da li ih instruiše za upotrebu oružja i kakvog oruzžja ili ih obučava u medicinskim zahvatima ili " defanzivnim taktikama " ? Sve je tu moguće. Vreme će pokazati -

  2. persida says:

    Izginuce jos Rusa i Ukrajinaca, na radost cionista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *