Украјинци примакли трупе и ратну технику фронтовима – РУСИ ИХ РАКЕТИРАЈУ из Црног и Каспијског мора

Ukrajinci primakli trupe i ratnu tehniku frontovima – RUSI IH RAKETIRAJU iz Crnog i Kaspijskog mora

6 maja 2023

MNOŽE se znaci da se ukrajinska armija pokrenula na širem frontu i da njen već sledeći korak može biti prelazak u napad.

Prema podacima poznatog moskovskog vojnog novinara Aleksandra Koca, Ukrajinci su već primakli frontovima svoje rezerve, municiju i gorivo. Dodao je da su pojačali napade manjim grupama da bi `napipali` slabe tačke u ruskoj odbrani.Koc rezimira: „Očito je da mogu napasti u bilo kom trenutku na nekoliko pravaca odjednom. Verovatno računaju da će ponoviti prošlogodišnji uspeh u Harkovskoj oblasti. I tada su našu odbranu testirali napadimamalih mobilnih grupa. Slaba mesta su napadali svojim glavnim snagama, a utvrđene tačke nastojali da zaobiđu“.

Na jugu Novorusije, snage kijevskog režima mogu krenuti u napad sa strane Zaporožja, Orehova, Guljajpolja i Ugljedara. Prva meta napada može biti grad Volnovaha, radi presecanja strateški važnog autoput Donjeck-Mariupolj.

Drugi na udaru može biti Melitopolj u kojem je sada sedište administracije Hersonske oblasti.

Po saznanjima vojnog analitičara Jurija Podoljake, Ukrajinci mogu krenuti na Lugansku Republiku sa položaja koje sada drže istočno od Severska.

Da bi osujetili ukrajinsku ofanzivu, ili bar znatno smanjili njen potencijal, Rusi avijacijom i raketama iz Kaspijskog i Crnog mora tuku sveosim zapada Ukrajine što može biti u funkciji napadačkih planova Kijeva.

Snažne eksplozije su odjekivale Slavjansku i Kramatorsku, gde su glavne mete bile „Zeus Keramika“ i Fabrika mašina jer su obe firme pretvorene u skrivene baze ukrajinske armije.

Od raketnih udara se sve treslo i u Kijevu i u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Komanda ruske specijalne operacije još ne isključuje ni mogućnost da Ukrajinci pokušaju kontraudar na Bahmut (Artjomovsk) iako drže samo njegovu zapadnu periferiju.

Zato je naredila rušenje mosta kojim su Oružane snage Ukrajine pokušale da prevezu municiju i prebace rezerve u Bahmut.Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov je procenio:

„Rušenje tog mosta je ozbiljan udarac za Oružane snage Ukrajine. Časov Jar igra važnu ulogu u vatrenoj podršci ukrajinskih trupa, koje se sada nalaze u zapadnom delu Bahmuta. Naprosto, ostaće bez dotura municije“.

Uostalom, da bi izvukao svoje trupe iz Bahmuta, Kijev mora da izvede uspešnu operaciju deblokade – da pokrene snažnu ofanzivu sa strane Konstantinovke ili Časovog Jara kako bi probio koridor za povlačenje onih koji su jož živi u Bahmutu. Sada će i to biti mnogo teže“.

Ulozi su sada dodatno podignuti. Ako njegova ofanziva bude uspešna, rejting Zelenskog će naglo skočiti, a zapadne zemlje će konačno prestati da se plaše i daće mu oružje koje traži, sve do borbenih aviona i operativno-taktičkih raketa dugog dometa. Ako kijevski režim ne uspe, entuzijazam njegovih zapadnih saveznika će nestati.

To će biti ravno porazu Ukrajine.

Pogotovo što Rusima na frontove u velikom broju stižu najmoderniji tenkovi T-90 „Proriv“.

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Miroslav says:

  Idu oni pravo na Krim. I uzeće ga jer su Rusi kao pijani šaran.

 2. M says:

  Ne kužim,zašto je taj most kod Bahmuta srušen tek sada?!??Uostalom,i zašto svi mostovovi, tuneli i sl.još nisu srušeni?!? To je neka nova, viša filozofija školovanja i vježbanja za Veliki rat a koju nisu bili u stanju naučiti sami,a u kojoj u međuvremenu ginu i Ruski vojnici,Wagnerovci pogotovo ali njih valjda ne računaju pod ljude!?!

 3. milorad5 says:

  hahha kada bi zapadni savez "pomagao" ukrajinu iz entuzijazma ovaj rat bi se završio pre god.dana.Meni je najsmešnije što ogromna većina ne želi uopšte da vidi koliko je ovo opasna situacija i koliko je jasno da je NATO krenuo u otvoren i odlučan napad na rusiju.Svi se teše da će to biti ipak samo "specijalna operacija" kako je i putin mislio ali ovo je sada nešto sasvim drugo i ako svi zajedno na svetu ne reaguju da OBUZDAJU NATO ovo je već sad nuk.rat sa odloženim upaljačem...svi zabijaju glavu u pesak uključujući i mnoge u moskvi...Za ovakvu situaciju ne postoje mirovni pregovori niti se ovakvi sukobi rešavaju mirovnim pregovorima...vreme za to je isteklo.Mi u srbiji imamo dve stvari da uradimo...da navučemo zalihe i da se dobro ukopamo zbog ozbiljne opasnosti od masivne navale preživelih na one zone koje MOŽDA neće biti direktno gadjane.Ne verujem da iko od nas može da zamisli nivo pustošenja koje će se desiti.Činjenica je da se ne treba više nadati nekom smirivanju situacije u ukrjaini i završetku ovog rata..ovo će sada da bude sve gore i opasnije.

 4. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  KAKVA JE TO KONTRAOFANZIVA,AKO VI MJESECIMA PRICATE NA SVA ZVONA.PA VALJDA JE SMISAO DA JE PRIPREMATE U TAJNOSTI,TRAZECI SLABE TACKE NEPRIJATELJA I KLJUC JE EFEKAT IZNENADJENJA.

  • persida says:

   Sve je dogovor i predstava za naivne.

 5. michael pan says:

  Putine brate, sprzi sve ukroFasiste ,,,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *