УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ ДА СУ ЗАХЛАДНЕЛИ ОДНОСЕ са земљама које…

UKRAJINCI PRIZNALI DA SU ZAHLADNELI ODNOSE sa zemljama koje…

21 novembra 2023

SAVETNIK ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak izjavio je da je došlo do „zahlađenja odnosa sa mnogim zemljama koje ne slede zapadnu politiku“, piše britanski list „Gardijan“.

– Došlo je do zahlađenja u odnosima sa mnogim ‘nezapadnim nacijama’. To otežava stvaranje šire koalicije podrške Ukrajini u borbi protiv Rusije, kazao je Podoljak.On je priznao da je ovo bila teška faza rata, kao i da ta faza „zahteva najjaču i najtežu koncentraciju“ da bi se nastavila.

– Da budemo jasni, ne postoji opcija za prave pregovore. Sve bi to bila operativna pauza. Rusija bi to iskoristila da značajno unapredi svoju vojsku, izvrši novu mobilizaciju i zatim ponovo pokrene svoj rat, sa još tragičnijim posledicama po Ukrajinu, ukazao je.

Prema njegovim rečima, zemlje Globalnog juga optužuju Zapad za licemerje zbog podrške akcijama Izraela, dok Ukrajina nastoji da privuče te zemlje na svoju stranu i pozove ih na „samit mira“ kako bi razgovarali o formuli mira predsednika Vladimira Zelenskog.

„Gardijan“ navodi da ukrajinski optimizam bledi početkom još jedne ratne zime, kao i da glasine o tenzijama na vrhu, iscrpljenosti nakon dve godine borbe i frustraciji sa saveznicima smanjuju raspoloženje u Kijevu.

Kako dodaje, tu je i užas koji se odvija na Bliskom istoku, koji je skrenuo pažnju sa Ukrajine i usporio protok municije.

– U zapadnim prestonicama takođe raste ‘zamor od Ukrajine’, kao i izgledi za drugi mandat Donalda Trampa u SAD, što bi moglo da ugrozi podršku najvećeg saveznika Kijeva, ističe list.

KOMENTARI3 komentara

  1. hrvacki diktator tito i hrvacki diktator pavelic says:

    Gospodo iz ukrajine, gresite, jos nije zahladilo, moze jos u kratke 😁

  2. Miki says:

    Podoljak pravi kardinalnu grešku: Samo zapad i ovi koji gravitiraju prema njemu stvari gledaju u crno-beloj tehnici. A istinska demokratija počiva u pravu na izbor.

  3. Kulak says:

    Prodavači magle. Nebitno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *