UKRAJINCI PRIZNALI: Rusija je mogla da zauzme Kijev za jedan dan

UKRAJINCI PRIZNALI: Rusija je mogla da zauzme Kijev za jedan dan

28 oktobra 2014

Russian soldier special forcesŠef političke uprave armije Donjecke Republike – Eduard Basurin – saopštio je noćas: da DNR raspolaže dovoljnim snagama da odbije svaki mogući ukrajinsku napad na Donjeck.

Basurin je čak bio kategoričan: „Naši odredi su spremni. Naša špijunaža i izviđanje funkcionišu veoma dobro. Dođe li do ukrajinske ofanzive – spremni smo da je odbijemo punom snagom”.

Noćas se oglasio i jedan od glavnih ukrajinskih jastrebova –bivši vd šefa države Aleksandar Turčinov, priznajući da je kijevska hunta u martu imala samo do 5.000 vojnika i oficira koji su bili spremni da slušaju njene naredbe. Čak je izgovorio:

„Rusija je u to vreme mogla da za nekoliko sati zauzme i Kijev”.

Istovremeno se pojavio intervju Igora Strelkova dat poznatom ruskom pravoslavnom piscu Igoru Jevsinu.

Prvo je objasnio da su Slavjansk i Kramatorsk bili napušteni da bi se „sačuvao vojni potencijal Donjecke Republike”, pa kritikovao odluku da se u avgustu zaustavi ofanziva snaga Novorosije.

„Da nije naredbe „stop”, i Slavjansk i Kramatorsk bi opet bili naši, o Mariupolju i da ne govorim. Naši istureni odredi već su bili u Mariupolju. Ukrajinci su tada – precizirao je Strelkov – naprosto bežali pred našima. Mariupolj je bio prazan. Eto tako: ofanzivu zaustavili i započeli mirovne pregovore. Mene su „oterali” zato što sam kategorički bio protiv zaustavljanja ofanzive. A moja strahovanja su se potvrdila: Ukri su se pregrupisali. To više nije paničarska armija koja bi, da nas nisu zaustavili, bila razbijena”.

Strelkov je naglasio da su u Kijevu na vlasti satanisti i da zato i rad vode na satanistički način.

Ukazao je da dve trećine ukrajinske armije čine „Rusi koji govore ruski, čak i misle ruski”. Dodao je da ima i dobrovoljaca iz same Rusije i ocenio da se u Ukrajini vodi građanski rat kakav je bio u Rusiji posle Oktobarske revolucije.

„Šta god bilo dalje, Donbas neće položiti oružje jer se bori za svoju ruskost, za rusku kulturu i pravoslavlje. Zato verujem da će pobediti jer su na njegovoj strani i Bog i pravda. Verujem u pobedu i zato što borci Donbasa znaju da se bore protiv satanističke kijevske vlasti koju podržavaju SAD i Zapad” – podvukao je prvi ministar odbrane Donjecke Republike.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Svevlad Nemanjić says:

    SLAVA ROSSIЙ !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *