УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ: Руска артиљерија чети пута боља од НАТО артиљерије

УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ: Руска артиљерија чети пута боља од НАТО артиљерије

24 октобра 2023

Руска артиљерија је знатно издржљивија од НАТО артиљерије и користи се паметније, изјавио украјински војни стручњак Олег Стариков.

„Зашто је противник узимао Т-65 и Т-55 из мобилних резерви? Они постављају те тенкове као самоходне артиљеријске платформе за гађање из склоништа. И као друго, да би сачували своју артиљерију. Они имају своју резерве. Kао пример, ако пет хиљада граната на оружју бившег Совјетског Савеза, помножимо са три, биће десет до петнаест хиљада“, рекао је Стариков.Он је критиковао западно оружје због непоузданости и сложености одржавања.

„А НАТО топови, на пример „Панцер хаубитце 2000“, имају пет стотина граната. Онда се стара цев мора заменити новом. Исто важи и за „Зузана“ и сличне системе. Ми пуцамо из ових хаубица а затим морамо превозити у источну Европу на радионице за поправку. Противник на овај начин штеди“, додао је стручњак.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Justin Timberfuk says:

    Zapadna oružja su samo medijski izreklamirana, sada to mozemo lako dokazati pozivajući se na ove ukrajinske heroje demokratije ljubiteljima Ramba i lizatorima supcina Dzon Vejna i drugih smrdljivih kauboja. Sve to sa Zapada je jung...junk food, junk smartphone, junk cars, sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u