УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ: Руска артиљерија чети пута боља од НАТО артиљерије

UKRAJINCI PRIZNALI: Ruska artiljerija četi puta bolja od NATO artiljerije

24 oktobra 2023

Ruska artiljerija je znatno izdržljivija od NATO artiljerije i koristi se pametnije, izjavio ukrajinski vojni stručnjak Oleg Starikov.

„Zašto je protivnik uzimao T-65 i T-55 iz mobilnih rezervi? Oni postavljaju te tenkove kao samohodne artiljerijske platforme za gađanje iz skloništa. I kao drugo, da bi sačuvali svoju artiljeriju. Oni imaju svoju rezerve. Kao primer, ako pet hiljada granata na oružju bivšeg Sovjetskog Saveza, pomnožimo sa tri, biće deset do petnaest hiljada“, rekao je Starikov.On je kritikovao zapadno oružje zbog nepouzdanosti i složenosti održavanja.

„A NATO topovi, na primer „Pancer haubitce 2000“, imaju pet stotina granata. Onda se stara cev mora zameniti novom. Isto važi i za „Zuzana“ i slične sisteme. Mi pucamo iz ovih haubica a zatim moramo prevoziti u istočnu Evropu na radionice za popravku. Protivnik na ovaj način štedi“, dodao je stručnjak.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Justin Timberfuk says:

    Zapadna oružja su samo medijski izreklamirana, sada to mozemo lako dokazati pozivajući se na ove ukrajinske heroje demokratije ljubiteljima Ramba i lizatorima supcina Dzon Vejna i drugih smrdljivih kauboja. Sve to sa Zapada je jung...junk food, junk smartphone, junk cars, sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *