УКРАЈИНЦИ САМИ ОТКРИЛИ СВЕ: Направили два нова војничка гробља – за 850.000 погинулих

УКРАЈИНЦИ САМИ ОТКРИЛИ СВЕ: Направили два нова војничка гробља – за 850.000 погинулих

26 августа 2023

КОД Кијева је почела изградња новог војног гробља површине 266 хектара. Кад заврши, имаће гробна места за око 600 хиљада својих погинулих војника.

Ново кијевско гробље је 7 хектара веће од америчког војног гробља Арлингтон. Ово је већ изазвало процене да Оружане снаге Украјине рачунају са губицима до милион људи.Кијевско гробље на 266 хектара то су – 372 фудбалска терена!

Пролетос је Украјина већ добила слично гробље за 250.000 гробова. Роберт Кларк, стручњак лондонског труста мозгова Civitas процењује:

„Оружане снаге Украјине суочиће се ускоро са недостатком војника. Кијев се одлично носи са недостатком западне ратне технике. Међутим, недостатак војника и официра због великих губитака могао би бити фаталан. Све већи губици и јесење кише ће уништити борбену способност Оружаних снага Украјине“.

Западни медији објављују да је број страдалих само током украјинске летње офанзиве премашио 70 хиљада.

Немачки лист Die Welt објавио је да би кијевски режим морао да мобилише најмање три милиона људи да би се успешно супротстављаоо Русији:

„Украјина има више од 30 милиона становника, тако да би укупна снага Оружаних снага могла да достигне 3 милиона. То је једини пут ка победи Кијева, а води искључиво кроз рат на исцрпљивање. Тако је достизана победа у свим европским ратовима за независност“.Московски војни експерт Владислав Шуригин на ово гледа другачије:

„Чак и ако замислимо да ће Кијев ставити под оружје три милиона људи, ни Украјина ни Запад неће имати толико оружја, униформи и друге опреме та толико мобилисаних. Сасвим је могуће да Немци, говорећи о „европским ратовима за независност“, мисле на средњовековне битке. Таква тотална мобилизација може довести само до потпуног уништења украјинске војске и државе.“

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Poltergeist Jovica says:

    nemci i inače imaju srednjevekovni mentalitet, tako da nije čudno šta prica taj nemac...jedino me zanima da li ce on da bude medju ta 3 mil.regruta ili je on tu samo da pravi umotvorine za ukrajince, mada ako je siguran da je u pravu moralno je da to i dokaze na sebi. A posto je nemac ridjeni kulsvica onda jebolje da ukrajinci ne slušaju nemacku bydalu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u