УКРАЈИНЦИ САМИ ОТКРИЛИ СВЕ: Направили два нова војничка гробља – за 850.000 погинулих

UKRAJINCI SAMI OTKRILI SVE: Napravili dva nova vojnička groblja – za 850.000 poginulih

26 avgusta 2023

KOD Kijeva je počela izgradnja novog vojnog groblja površine 266 hektara. Kad završi, imaće grobna mesta za oko 600 hiljada svojih poginulih vojnika.

Novo kijevsko groblje je 7 hektara veće od američkog vojnog groblja Arlington. Ovo je već izazvalo procene da Oružane snage Ukrajine računaju sa gubicima do milion ljudi.Kijevsko groblje na 266 hektara to su – 372 fudbalska terena!

Proletos je Ukrajina već dobila slično groblje za 250.000 grobova. Robert Klark, stručnjak londonskog trusta mozgova Civitas procenjuje:

„Oružane snage Ukrajine suočiće se uskoro sa nedostatkom vojnika. Kijev se odlično nosi sa nedostatkom zapadne ratne tehnike. Međutim, nedostatak vojnika i oficira zbog velikih gubitaka mogao bi biti fatalan. Sve veći gubici i jesenje kiše će uništiti borbenu sposobnost Oružanih snaga Ukrajine“.

Zapadni mediji objavljuju da je broj stradalih samo tokom ukrajinske letnje ofanzive premašio 70 hiljada.

Nemački list Die Welt objavio je da bi kijevski režim morao da mobiliše najmanje tri miliona ljudi da bi se uspešno suprotstavljaoo Rusiji:

„Ukrajina ima više od 30 miliona stanovnika, tako da bi ukupna snaga Oružanih snaga mogla da dostigne 3 miliona. To je jedini put ka pobedi Kijeva, a vodi isključivo kroz rat na iscrpljivanje. Tako je dostizana pobeda u svim evropskim ratovima za nezavisnost“.Moskovski vojni ekspert Vladislav Šurigin na ovo gleda drugačije:

„Čak i ako zamislimo da će Kijev staviti pod oružje tri miliona ljudi, ni Ukrajina ni Zapad neće imati toliko oružja, uniformi i druge opreme ta toliko mobilisanih. Sasvim je moguće da Nemci, govoreći o „evropskim ratovima za nezavisnost“, misle na srednjovekovne bitke. Takva totalna mobilizacija može dovesti samo do potpunog uništenja ukrajinske vojske i države.“

KOMENTARIJedan komentar

  1. Poltergeist Jovica says:

    nemci i inače imaju srednjevekovni mentalitet, tako da nije čudno šta prica taj nemac...jedino me zanima da li ce on da bude medju ta 3 mil.regruta ili je on tu samo da pravi umotvorine za ukrajince, mada ako je siguran da je u pravu moralno je da to i dokaze na sebi. A posto je nemac ridjeni kulsvica onda jebolje da ukrajinci ne slušaju nemacku bydalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *