УKРАЈИНЦИ СЕ ПОВЛАЧЕ! Рогов: Трупе напустиле прву линију одбране у региону Запорожја!

UKRAJINCI SE POVLAČE! Rogov: Trupe napustile prvu liniju odbrane u regionu Zaporožja!

31 januara 2023

Ukrajinske trupe napustile su prvu liniju odbrane u regionu Zaporožja i povukle se na unapred pripremljene položaje, izjavio je Volodimir Rogov, predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“, član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti

„Ukrajinske trupe su skoro svuda napustile prvu liniju odbrane i prešle na spremne položaje na drugoj i trećoj liniji“, rekao je Rogov za RIA Novosti. Prema njegovim rečima, cilj ofanzivne operacije je postignut, planovi ukrajinske armije da krene u ofanzivu u Zaporožju na neko vreme su osujećeni.„Naša vojska je oslobodila nove linije. Zauzela ih je i sada ima povoljniji taktički i strateški položaj na Zaporoškom frontu. Naša vojska je uspela da preuzme devet naselja pod vatrom ili operativnom kontrolom“, naglasio je Rogov.

Ranije je saopšteno da je ruska vojska u januaru pokrenula lokalne ofanzivne operacije na liniji fronta Zaporožje. Borbe se vode skoro duž cele linije fronta, ali glavni pravci su u oblasti gradova Orehov i Guljajpole.

Zaporoška oblast je postala subjekt Ruske Federacije nakon referenduma koji je tamo održan, čije rezultate Kijev ne priznaje. Danas je više od 70% Zaporoške oblasti pod kontrolom Rusije , a regionalni centar, grad Zaporožje, ostaje pod kontrolom ukrajinskih trupa.

(RIA Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    Jedini način da prežive i sačuvaju glave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *