UKRAJINCI SE SPREMAJU: Kijevska hunta dovlači balističke rakete

UKRAJINCI SE SPREMAJU: Kijevska hunta dovlači balističke rakete

8 novembra 2014

481033rfVojni vrh Luganske Republike saopštio je da je ukrajinska armija na prvim linijama fronta postavila taktičke balističke rakete „Skad“.

Reč je o sovjetskim jednostepenim raketama sa karakteristikama sličnim taktičkoj balističkoj raketi „Točka-U“.

Komandant četvrte motostreljačke brigade LNR potpukovnik Aleksandar Bednov precizirao je:

„Nakon što je Kijev opozvao potpis sa dokumenta kojim su bile usaglašene „linije razgraničenja“ – Ukrajinci su počeli da prvim linijama fronta primiču teško naoružanje. Pored ostalog, višecevne raketne bacače „Grad“ i „Uragan“ i raketne sisteme „Skad“. To nije slučajno“.

Bednov je naglasio da su „Skadovi“ već registrovani oko manjeg grada Stanica Luganskaja i dodao:

„Ne želim da pravim paniku, ali ni da našim ljudima nudim ružičaste naočare. Mi imamo čime da se borimo. Imamo čime da odgovorimo“.

Bednov je otkrio i da su Ukrajinci kod Krasne Talovke doveli novi bataljon sa 500 vojnika i da – koristeći maglu – na front izvode sve nove tenkove.

Prema njegovim rečima, ukrajinska armija intenzivno granatira Krimskoje, Sokoljniki, Frunze i Smeloje. A Frunze – i raketnim bacačima.

Bednov je saopštio da su jedinice LNR za protekla dva danam imale 4 ubijena i 12 ranjenih, a Ukrajinci – oko 150 ubijenih i ranjenih, plus još uništenih osam tenkova i 10 oklopnih transportera.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petko says:

    Ajde bre dosta glumatanja,kukanja i glupiranja. Tražite od Volođe fosfor i napalm, pa udri kontru, al ne onu muzikalnu, cigajnsku, nego vojničku - pravac Harkov, pa kom obojci tom i opanci, što bi rekli - Tom & Jerry. Slava Rusiji!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *