УКРАЈИНЦИ СХВАТИЛИ – Ако се руске трупе не зауставе – СЛЕДИ ПОТПУНИ КОЛАПС

UKRAJINCI SHVATILI – Ako se ruske trupe ne zaustave – SLEDI POTPUNI KOLAPS

20 februara 2023

Teška situacija Oružanih snaga Ukrajine na frontu odražava se na karakter sukoba. Skoro cela linija dodira je u pokretu.

Ruske trupe polako ali sigurno idu napred, primoravajući neprijateljske trupe da iskoriste sve nove rezerve, koje su bile namenjene za takozvanu „kontraofanzivu“ na jugu.Ovo mišljenje izneo je poznati ruski vojni stručnjak Jurij Podoljaka.

On je rekao da ruska artiljerija snažno deluje u Kupjansku, a jurišne brigade koriste novu taktiku u pravcu Svatova i Kremene.

„Naši momci postepeno potiskuju protivničke snage sa novom taktikom, uništavajući ih vatrom teške opreme i zauzimajući već suštinski očišćena uporišta“, rekao je Podoljaka.

Ekspert je takođe naglasio, da delovanja Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Artemovsk ne idu dobro. Neprijatelj čak pokušava da napadne u rejonu naselja Časov Jar, jer shvata da ako se ruske trupe ne zaustave, situacija može da se pretvori u opkoljavanje i potpuni poraz.

„Vodi se veoma ozbiljna borba, neprijatelj je bacio rezerve iz drugih pravaca i to je jako dobro. Prebacili su dva elitna bataljona sa zaporoškog pravca, a jedan iz Harkova. Odnosno, Artemovsk značajno troši snage neprijatelja, a naši momci polako, ali sigurno nastavljaju da se kreću napred“, rezimirao je Podoljaka.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Ako zelis pobediti, ne smes izgubiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *