УКРАЈИНЦИ СУ РАЗБИЈЕНИ И ВРАЋЕНИ НА ПОЧЕТНЕ ПОЛОЖАЈЕ

UKRAJINCI SU RAZBIJENI I VRAĆENI NA POČETNE POLOŽAJE

11 jula 2023

Tokom proteklog dana ukrajinske snage su nastavile sa bezuspešnim pokušajima ofanzive u donjeckom, krasnolimanskom i južno-donjeckom pravcu, saopštilo me Ministarstvo odbrane Ruske federacije.

U donjeckom pravcu odbijeno je devet napada ukrajinskih snaga.Ukrajinci su razbijeni i vračeni na početne položaje. Likvidirano je do 250 ukrajinskih vojnika i jedan tenk.

U krasnolimanskom pravcu odbijena su tri napada ukrajinskih snaga, sprečeno je delovanje diverzantske izviđačke grupe. Likvidirano je do 105. ukrajinskih vojnika.

U zaporoškom i južno-donjeckom pravcu ukrajinska vojska je izgubila do 90 vojnika, četiri tenka i haubicu FN-7 britanske proizvodnje.

U kupjanskom pravcu Ukrajina je izgubila za dan do 20 vojnika, po dva oklopna vozila i haubice, kao i stanicu za kontrabaterijsku borbu. Ruski sistemi PVO oborili su dva aviona Su-25 u Hersonskoj oblasti i presreli su tri rakete „storm šedou“.

U hersonskom pravcu likvidirano je preko 50 ukrajinskih vojnika i haubica M777 američke proizvodnje, rečeno je na brifingu Ministarstva odbrane.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *