УКРАЈИНЦИ ТВРДЕ: Русија ће напасти са три армије и осам ракетних бригада

UKRAJINCI TVRDE: Rusija će napasti sa tri armije i osam raketnih brigada

12 aprila 2019

ZVANIČNICI postpučističke Ukrajine, koji govore i postupaju po američkim instrukcijama, ponovo su se uhvatili svog omiljenog `sporta`. Optuživanja Rusije.

Jedan od glavnih vazala Vašingtona u Kijevu sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandar Turčinov – izjavio je da Rusija sprema „veliki kontinentalni rat u Evropi“ i da zato koncentriše trupe i ratnu tehniku na rusko-ukarjinskoj granici.

Ni manje, ni više!Čak je dodatno ustvrdio: „Rusija ne samo da ulaže milijarde u razvoj vojne infrastrukture uz granicu, nego se priprema i za pravi veliki rat u Evropi“.

Za ovo je iskoristio Kijevski bezbednosni foruma, pa u nastavku još ukazao:

„Rusija poslednjih godina velikom brzinom razvija vojnu infrastukturu u blizini naših granica. Rusija se sprema za napad – ponavljam, sprema se za ofanzivu. Za tu ofanzivu će koristiti svoju Šestu i Četvrtu armiju Vazdušno-kosmičkih snaga. Postaviće pored zajedničke granice osam raketnih brigada“.

Pokazujući mapu sa navodnim rasporedom „ruskih snaga“, rekao je da je ruski Generalštab pored istočne granice Ukrajine dislocirao Osmu armiju svog Južnog vojnog oktuga, a uz severnu – Dvadesetu armiju Zapadnog vojnog okruga.

U nastavku je naveo da Rusija – zbog napada na Ukrajinu – rezervi drži svoju Prvu tenkovsku armiju i još dve mešovite – 49-tu i 58-mu.

Ovo mu je bilo malo, pa je dodao da Rusija „formira i kozačke divizije“ i da protiv Ukrajine može uvesti u borbe i Kaspijsku flotilu, Crnomorsku ratnu flotu i 22-gi krimski armijski korpus.

Pomenuo je što je mogao utrpati u svoju ratnu konstrukciju. Samo, ovo nije prvi put da iz Kijeva tvrde da Moskva samo što ih nije napala. A ni danas im ne smeta što su se ranija `prorokovanja` pokazala promašenim.

Bivši ambasador Ukrajine u Vašingtonu Jurij Šćerbak plašio je i svoje i Zapad da Rusija samo što nije započela rat protiv Ukrajine, Belorusije, Kazahstana i na Arktiku.

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko u februaru je u Generalnoj skupštini UN rekao da veliki rat protiv Rusije „više nije nerealan“. Čak je precizirao da će do njega doći „u novembru ili decembru“.

Ali, ničega od toga nije bilo.

(Fakti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Vojna i ojdesve says:

  Biche kraj sveta... Pa shta, neka bude... Svako platiche za zlo svoje...

 2. Velika Metla says:

  Rusija ne napada,i ne započinje ratove,Rusija ih završava!

 3. samostalan says:

  Nece Rusija napasti sve dok Porosenko placa Putinu reket, sve je to mafija obicnim ljudima nevidljiva.

 4. padr says:

  Možeš samo da jim kažeš hvala. što su ti javili svoje planove!Kojeg glupana,ali dobro, sad su u modi takvi "političari", što gluplji to bolji!

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  ukrajinci, ljudi od poverenja :-))) Posebno ovi jevreji i katolici :-)))

 6. A akoM says:

  Pa,veća je šansa da USA završi postavljanje svojih A-raketa u Poljsku i Rumunjsku itd.,pa da iznenada napadne prva i poražavajuće uništi Rusiju!Ali,ako se Rusija otrezni,ojača i ohrabri,sasvim je moguć i ovaj scenarij,da Rusija preventivno napadne prva i pobijedi u toj prvoj rundi!Budući je Rusija sve svjesnija te situacije,ta je mogućnost(Ruskog preventivnog udara)sve veća,zapravo vjerovatna!Pa dolaskom USA vojske na Ruske granice,zapravo ulazimo u finale utrke-tko će napasti prvi i započeti Veliki Rat-ove i uvod u eshatološka vremena!Budući da je USA uzročnik svega toga,onda je i veća vjerovatnost da će i stići napasti prvi,ali to ipak nije sigurno!

 7. Slobodanka says:

  Ukrajinska vrhuška je odistinski štetočinska za svoj narod i državu. Ukrajina već gubi ali u ekonomskom ratu protiv Rusije - u gasnom ratu protiv Rusije koji je povela 2014 godine zajedno sa SAD. Preko ukrajinskih gasovoda koliko će Rusija isporučivati gas u Evropu tokom 2020 godine, a koliko je isporučivala nekad? ... Zatim pravi rat protiv Ukrajine Rusiji ne treba. Za čega bi Rusiji trebala opljačkana i devastirana Ukrajina? Da Rusija preuzme ogromne spoljne dugove Ukrajine, koje je stvorila dekadentna i kriminalna ukrajinska vrhuška? Nisu Rusi naivni. Ukrajince neka spašava i pokriva SAD i EU, na Zapad su hteli i tamo neka se snalaze kako znaju i umeju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *