УКРАЈИНЦИ У ПРАВОМ ПАКЛУ! Не могу да пробију одбрану, НЕНОРМАЛНО ГИНУ – НИКО НЕ ЗНА ЧЕМУ ОВО ВОДИ

UKRAJINCI U PRAVOM PAKLU! Ne mogu da probiju odbranu, NENORMALNO GINU – NIKO NE ZNA ČEMU OVO VODI

30 juna 2023

Pravo „pakao“ za ukrajinsku vojsku.

Ukrajinski vojnici su nakon početka kontraofanzive šokirani koliko je moćna odbrana ruske vojske, piše američki list „Vol strit džurnal“ pozivajući se na ukrajinske vojnike koji se nalaze na bojnom polju.„Kada je ovog meseca počela kopnena ofanziva, Ukrajinci su bili na neki način šokirani razmerama ruske odbrane“, rekao je ukrajinski vojnik Georgij Volkov, komandant jedinice koja se bavi izviđanjem pomoću dronova.

Kako se navodi, Rusija je pripremila najmanje tri odbrambene linije duž fronta – reč je rovovima koji su ojačani betonom.

Pored toga, ruske snage su pripremile skloništa za tenkove i drugu tehniku, a puteve su posuli šljunkom kako se teška borbena vozila ne bi zaglavila u blatu za vreme kiše.

„To su jednostavne stvari, ali kada se uzme sve zajedno dobije se veliki odbrambeni sistem“, rekao je Volkov.

Ukrajinski vojnici su takođe kazali za list da se njihove snage tokom ofanzive nisu ni približile ruskim utvrđenjima.

„Vojska još nije stigla do odbrane koju su podigli Rusi, a koja uključuje protivtenkovske rovove i druge barijere u dubini od oko 16 kilometara iza linije fronta“, navodi se u članku. Međutim, nije precizirano o kom delu fronta se radi, ali se u tekstu spominje Zaporoška oblasti i područje sela Rovnopolj u DNR.

Kako se navodi, ukrajinska kontraofanziva „ne napreduje brzo“ jer komanda Oružanih snaga Ukrajine navodno pokušava da „sačuva snagu i pripremi teren“ za aktivnija dejstva u budućnosti.

Naime, nakon što su naišli na „žestok otpor“ ruske vojske nakon početka kontraofanzive, Oružane snage Ukrajine prestale su da šalju u borbe „velike pešadijske jedinice i zapadne tenkove“. Navodi se da je sada Ukrajina prešla na upotrebu „zapadnog oružja dugog dometa kako bi narušila rute snabdevanja“ ruske vojske, te da koristi „jeftinije naoružanje kako bi potkopala prvu liniju ruske odbrane“.

Pored toga, jedan od ukrajinskih vojnika priznao je da je prošle nedelje njegova jedinica izgubila borbeno vozilo pešadije „puma“ nemačke proizvodnje nakon što su ruski sistemi za elektronsko ratovanje narušili rad ukrajinskih sistema za vezu.

Ukrajinska kontraofanziva na južno-donjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu počela je 4. juna.

Kako je rekao ruski predsednik Vladimir Putin, Kijev je od početka takozvane kontraofanzive izgubio 259 tenkova i 780 oklopnih vozila, a samo na orehovskom pravcu u poslednjoj sedmici izgubio je 41 tenk i 102 oklopna vozila. Putin je ranije rekao da ukrajinske trupe tokom ofanzive trpe velike gubitke i da nemaju uspeha ni u jednom pravcu.

POGINULO 700 VOJNIKA

U proteklih 10 dana u borbama kod Kremene poginulo je preko 700 ukrajinskih vojnika, a na desetine je zarobljeno nakon neuspešnih pokušaja da izvedu napad, rekao je za Sputnjik izvor u bezbednosnim strukturama Rusije.

„Najžešće borbe se vode u području sela Torsko i Serebrjanske šume“, rekao je on, dodajući da trenutno jedinice Centralnog vojnog okruga nastavljaju da odbijaju napade protivnika u krasnolimanskom pravcu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miroslav says:

    To i jeste pravi cilj, da što više Rusa i Ukrajinaca izgine.

  2. milorad5 says:

    „Kada je ovog meseca počela kopnena ofanziva, Ukrajinci su bili na neki način šokirani razmerama ruske odbrane“ DA ŠOKIRANI SU OTPRILIKE 3 MIN KOLIKO JE PROSEČNO VEME PREŽIVLJAVANJA PEŠADIJE ..ALO PEŠADIJE, NA TOM PAKLENOM BRISANOM PROSTORU...POSLE 3 MIN. NEMA KO DA SE ŠOKIRA..SVAKIH 3 MIN.ILI ČAK I MANJE JEDAN UKRAJINSKI VOJNIK POGINE NA FRONTU..to je oko 500 za 24h.strahota

  3. persida says:

    Nestanak bele rase.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *