УKРАЈИНЦИ УПОТРЕБИЛИ СТРАШНО ТУРСKО ОРУЖЈЕ У ДОНБАСУ!

UKRAJINCI UPOTREBILI STRAŠNO TURSKO ORUŽJE U DONBASU!

27 oktobra 2021

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je da su vojnici prvi put upotrebili jurišnu bespilotnu letelicu „bajraktar“ u Donbasu, koji je navođenom bombom uništio top protivnika.– Danas, 26. oktobra 2021. godine, po naređenju glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, general-potpukovnika Valerija Zalužnog u zoni operacija Združenih snaga prvi put je upotrebljen izviđačko-jurišni bespilotni kompleks „bajraktar“ – navodi se u saopštenju pres-centra Generalštaba Ukrajine na Fejsbuku.

Prema podacima pres-centra, u periodu od 14.35 do 15.15 časova po lokalnom vremenu baterija haubica D-30 gađala je položaje ukrajinskih vojnika u blizini naselja Granitno usled čega je jedan vojnik poginuo, a drugi ranjen.

Ističe se da je ukrajinska strana preko Specijalne posmatračke misije OEBS-a zahtevala da se prekine pucnjava. Pošto zahtev nije uslišen, upotrebljen je „bajraktar“. Dron nije prelazio kontakt-liniju, već ne navođenom bombom uništio jedan top nakon čega je napad na ukrajinske položaje prestao, navodi se u saopštenju.

Ranije je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba saopštio da je Ukrajina kupila od Turske jurišne dronove za „obuzdavanje“ Rusije i zaštitu svoje teritorije. Kasnije je pres-služba kancelarije ukrajinskog predsednika saopštila da su Ministarstvo odbrane Ukrajine i turska kompanija „Bajraktar“ potpisali memorandum o izgradnji zajedničkog centra za servisiranje i modernizaciju dronova nedaleko od Kijeva.

KOMENTARIJedan komentar

  1. opet ja says:

    Putin je prodao Turskoj S-400 i dozvolio im isporuku Bajraktara Ukrajini. Čiji je on pion???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *