УKРАЈИНЦИ УПОТРЕБИЛИ СТРАШНО ТУРСKО ОРУЖЈЕ У ДОНБАСУ!

УKРАЈИНЦИ УПОТРЕБИЛИ СТРАШНО ТУРСKО ОРУЖЈЕ У ДОНБАСУ!

27 октобра 2021

Генералштаб Оружаних снага Украјине потврдио је да су војници први пут употребили јуришну беспилотну летелицу „бајрактар“ у Донбасу, који је навођеном бомбом уништио топ противника.– Данас, 26. октобра 2021. године, по наређењу главнокомандујуц́ег Оружаних снага Украјине, генерал-потпуковника Валерија Залужног у зони операција Здружених снага први пут је употребљен извиђачко-јуришни беспилотни комплекс „бајрактар“ – наводи се у саопштењу прес-центра Генералштаба Украјине на Фејсбуку.

Према подацима прес-центра, у периоду од 14.35 до 15.15 часова по локалном времену батерија хаубица Д-30 гађала је положаје украјинских војника у близини насеља Гранитно услед чега је један војник погинуо, а други рањен.

Истиче се да је украјинска страна преко Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а захтевала да се прекине пуцњава. Пошто захтев није услишен, употребљен је „бајрактар“. Дрон није прелазио контакт-линију, вец́ не навођеном бомбом уништио један топ након чега је напад на украјинске положаје престао, наводи се у саопштењу.

Раније је министар спољних послова Украјине Дмитриј Kулеба саопштио да је Украјина купила од Турске јуришне дронове за „обуздавање“ Русије и заштиту своје територије. Kасније је прес-служба канцеларије украјинског председника саопштила да су Министарство одбране Украјине и турска компанија „Бајрактар“ потписали меморандум о изградњи заједничког центра за сервисирање и модернизацију дронова недалеко од Kијева.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. opet ja says:

    Putin je prodao Turskoj S-400 i dozvolio im isporuku Bajraktara Ukrajini. Čiji je on pion???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u