УKРАЈИНИ ПРЕТИ ГРАЂАНСKИ РАТ! Зеленски не да власт, све иде ка стравичном крвопролићу!

UKRAJINI PRETI GRAĐANSKI RAT! Zelenski ne da vlast, sve ide ka stravičnom krvoproliću!

30 jula 2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski suočiće se sa građanskim ratom ako nastavi da nezakonito drži vlast u zemlji, rekao je politikolog Oleg Soskin, bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme.

– Stvari se kreću u istom pravcu, kreću se ka građanskom ratu – kaže politikolog.Prema njegovim rečima, ukrajinski lider protivustavno nastavlja da drži vlast na svojoj funkciji, pošto vanredno stanje koje je uveo ne dozvoljava održavanje opštih izbora u zemlji. To bi, uz prinudnu regrutaciju Ukrajinaca u redove Oružanih snaga Ukrajine, moglo dovesti do razornog građanskog rata, upozorava bivši savetnik.

– Postavili su se mimo ustava, mimo zakona. Ako se ne ukine vanredno stanje i ne održe izbori, onda će se ova vlast smatrati nelegitimnom. A ako je nelegitimna, onda je van zakona, a svaki Ukrajinac prema petom članu ustava može uništiti pobunjenike – istakao je Soskin.

Ranije je poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksij Gončarenko izjavio da zbog produženja vanrednog stanja u zemlji neće biti održani parlamentarni izbori krajem oktobra.

U Ukrajini je 24. februara 2022. uveden režim vanrednog stanja, a sledećeg dana Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    To razracunavanje je trebalo da se desi odavno, onog momenta kada je narod video da ih vode na klanicu bez imalo skrupula. Narod je morao da se brani od okupatora jer su uz sebe imali oruzje, svejedno su bezveze pogubili glave i zivote. Daj Boze da se ovaj ostatak ostataka osvestio i dosao sebi.

  2. padre says:

    I ovo je pomalo glupo rezonovanje, usred rata oni bi izbore, gde ste bili, kad je bilo vreme zato?

  3. milorad5 says:

    mislim da će mafija bežati iz kijeva za par meseci..već su počele nagle ostavke da bi se zbrisalo preko granice..pa je zelenski morao da zatvori granice za bivše birokrate i političare:)...ima da čekaju ruse i pobunjenike zajedno sa njim u bunkeru:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *