УКРАЈИНИ ПРЕТИ ЈОШ ЈЕДАН РАТ: Нови фронт се отвара на западу земље! Ако до тога дође, Украјина губи државност!

UKRAJINI PRETI JOŠ JEDAN RAT: Novi front se otvara na zapadu zemlje! Ako do toga dođe, Ukrajina gubi državnost!

11 marta 2018

Dmitrij Jaroš,bivši lider ukrajinske desničarske organizacije Desni sektor, koja je aktivno učestvovala u državnom prevratu u Kijevu i ratu u Donbasu izneo je crne prognoze za ukrajinske zapadne granice.

Jaroš je pričao o mogućim posledicama konflikta Budimpešte i Bukurešta protiv Kijeva i prognozirao je novi rat.

On je rekao da Kijev može da otvori front na zapadu i da u tom slučaju Ukrajina može da izgubi svoju državnost. Takav razvoj događaja Jaroš je prognozirao zbog loših odnosa Jijeva sa zapadnim susedima – Mađarskom, Poljskom i Rumunijom. On je upozorio da Ukrajina ne može da vodi rat na dva fronta: na zapadu i u Donbasu.

“Mi nismo goreli samo jednom i naša državnost je rušena zbog toga što smo se borili na nekoliko frontova. Sada je veoma važno da ne započnemo aktivnu fazu borbe sa Poljskom, Mađarskom ili bilo kime na Zapadu.jer svaka država koja se bori na dva fronta gubi“, rekao je Jaroš na TV kanalu Zik.

Podsećamo da su se odnosi Kijeva sa zapadnim susedima zaoštrili nakon izglasavanja zakona o obrazovanju u Vrhovnoj radi Ukrajine. Taj zakon ne dozvoljava školovanje na jezicima manjina. Takođe podsećamo da je rat u Donbasu započet protestima protiv zabrane ruskog jezika u Ukrajini.

Bukurešt i Budimpešta aktivno vrše pritiske na Ukrajinu da se taj zakon povuče, a Mađarska je ranije stavila veto na eventualni ulazak Ukrajine u EU.

Kakav krvavi scenario Porošenko sprema za Donbas, pogledajte OVDE.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    A Putin sedi i ceka da ga napadnu nacisti, e moj Putine, unisti Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *