УКРАЈИНИ СТИЖЕ „ОРУЖЈЕ ТЕРОРА“

UKRAJINI STIŽE „ORUŽJE TERORA“

28 septembra 2023

Rakete za S-300, koje Bugarska namerava da isporuči Kijevu, mogle bi da se pretvore u „oružje terora“, izjavio je bivši ministar odbrane Bugarske Stefan Janev.

Rakete za S-300 mogle bi da se pretvore u „oružje terora“ ako ih Ukrajina bude koristila za gađanje kopnenih meta, izjavio je Janev.Kako je rekao, ne sme se dogoditi da od tih raketa stradaju nevini građani.

„Nisam čuo ni tokom debate, niti sam video u odlukama Saveta ministara i Narodne skupštine bilo kakav uslov upućen Ukrajini u vezi toga kako bi trebalo da koristi te rakete. Mediji su već pisali da su takve protivvazduhoplovne rakete modifikovane kako bi mogle da se koriste za uništavanje drugih meta, obično kopnenih. To znači da se takva vrsta rakete, koja se ne može kontrolisati u poslednjoj fazi leta, pretvara u raketu koja nije dovoljno precizna i koja gađa kopnene mete. Ako se koristi u gradskoj sredini, pretvara se praktično u oružje terora“, izjavio je Janev za televiziju „Nova njuz“.

On je napomenuo da su u pravu međunarodni sporazumi važniji od nacionalnih odluka, te da bi u ovom slučaju „Bugarsku mogli da tuže zbog nepoštovanja međunarodnog sporazuma“.

„Međutim, važniji je imidž Bugarske – da se ne desi da sutra od tih raketa stradaju nevini građani“, zaključio je Janev.

Podsećamo, parlamentarna komisija za odbranu Bugarske većinom glasova podržala je predlog da se Kijevu pošalju „neispravne rakete S-300“.

Nakon toga su bugarski socijalisti zatražili ostavku ministra odbrane Todora Tagareva.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Joj djubre jedno, brines za gradjane. Ako Rusi ne podignu Sofiju u vazduh, onda neka se nose..

  2. eksilencija Hill of shit says:

    vidi se iskrena briga jednog naocitog, iskrenog, demokratski osvestenog bugarina, i to uliva neopisivo poverenje u istinitost njegovih reci :-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *