УКРАЈИНСКА КОМАНДА ПРЕД СУДБОНОСНОМ ОДЛУКОМ! Ово би могло да угрози пролећну офанзиву

UKRAJINSKA KOMANDA PRED SUDBONOSNOM ODLUKOM! Ovo bi moglo da ugrozi prolećnu ofanzivu

17 marta 2023

„Njujork tajms“ došao je saznanja da usled ogromnih gubitaka na frontu ukrajinska komanda mora da donese krucijalnu taktičku odluku

„Ukrajinski gubici su bili toliko ozbiljni da je komanda prinuđena da odluči da li će odrede poslati da brane Bahmut (Artjomovsk) ili da ih iskoristi za prolećnu ofanzivu“, navodi list, pozivajući se na izjave činovnika.Prema pisanju lista, u ovom trenutku administracija predsednika Sjedinjenih država Džozefa Bajdena je uverena da potrošnja municije i gubici Ukrajine u području Artjomovska ne dovode u opasnost planiranu prolećnu kontraofanzivu.

„Ipak, što bitka duže traje, to je sve veća verovatnoća da će se to (mišljenje Bele kuće) promeniti“, dodaje „Njujork tajms“.

Ranije je oficir ukrajinske armije Valerij Prozopas izjavio da zbog nedostatka snaga i sredstava Kijev ne može sebi da dozvoli ozbiljna ofanzivna dejstva u Donbasu. Prema njegovom mišljenju, situacija je dospela u operativni ćorsokak.

Vicepremijer Ukrajine za pitanja evropskih i evroatlantskih integracija Olga Stefanišina izjavila je da se Kijev bavi planiranjem ofanzivne operacije i dodala da očekuje oružje od Zapada da ne bi išao „na položaje Rusa praznih ruku“.

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je u februaru najavio pripremu ukrajinskih snaga za kontraofanzivu, prenosi Sputnjik.

(Politika)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    E samo naprijed ukri to vam je zadnji ropac pre gubljenja svjetlosti dana !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *